MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022

Γρίβας Κ.: Έχει έρθει η ώρα της αντεπίθεσης για να κατοχυρώσουμε την ειρήνη

Ο κ. Κων/νος Γρίβας, καθηγητής γεωπολιτικής ασφάλειας στο ΕΚΠΑ και καθηγητής γεωπολιτικής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, μίλησε για την αποστολή οπλικών συστημάτων από την Ελλάδα στην Ουκρανία και για την τουρκική προκλητικότητα (01-06-2022).


Όπως είπε ο κ. Γρίβας, "Από καθαρά επιχειρησιακής άποψης, η αντικατάσταση αυτών των συγκεκριμένων παλαιών σοβιετικών τεθωρακισμένων, που παρεμπιπτόντως και αυτά τα είχαμε πάρει από τη Γερμανία, των "BMP-1" με τα νεότερα "Marder", είναι σαφές κάτι θετικό. Επίσης αν συνδυαστεί με αυτό που αποφάσισε σήμερα το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο, δηλαδή τον εκσυγχρονισμό των παλαιότερων "Leopard-2 Α4" και της παραγωγής στην Ελλάδα ενός νέου τεθωρακισμένου οχήματος μάχης, οπότε σε αυτό το πλαίσιο είναι κάτι θετικό. Από κει και πέρα, υπάρχουν πολλές έτσι ασάφειες αναφορικά με το τι είδους οπλισμός δίνεται στην Ουκρανία".

Ο κ. Γρίβας πρόσθεσε, "Νομίζω πάλι ως πολίτης και ως παλαιός δημοσιογράφος θα έλεγα, ότι η κυβέρνηση πρέπει να προστατεύσει τον εαυτό της, να πει τι ακριβώς έχει δοθεί ώστε να μην αφήνει να διαιωνίζονται φήμες για κρίσιμα οπλικά συστήματα που ακούγονται, που εγώ και εγώ δεν πιστεύω ότι έχουν φύγει από το ελληνικό οπλοστάσιο". 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου