MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Αντώνης Φώσκολος: Προωθείται δίδυμος EastMed και η Ελλάδα ενεργειακός κόμβος και παραγωγός

Στη συνέντευξη (21-06-2022) ο ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης και ομότιμος ερευνητής της Γεωλογικής Υπηρεσίας του Καναδά αναλύει τις προοπτικές που ανοίγονται για την Ελλάδα μετά την ελέω πολέμου αλλαγή ενεργειακής πολιτικής της ΕΕ και την αναζήτηση πηγών που θα αναπληρώσουν τις ποσότητες του ρωσικού φυσικού αερίου το οποίο εγκαταλείπεται, εξέλιξη που εκ των πραγμάτων βάζει στο "κάδρο" την Ελλάδα και ως διαμετακομιστικό κόμβο και ως απαραγωγό στο εγγύς μέλλον, ενώ η κατασκευή του διπλού EastMed ενισχύει έτι περαιτέρω τη θέση της χώρας μας. 
 

Η Γερμανία επιστρέφει στον άνθρακα!

Στη Γερμανία δελτίο στο αέριο εν μέσω ρωσικών περικοπών, οι εντολές επιστρέφουν στον άνθρακα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας


Zero Hedge

Ο Γερμανός Αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ δήλωσε την Κυριακή ότι η χώρα θα περιορίσει τη χρήση φυσικού αερίου για παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος εν μέσω ανησυχιών για πιθανές ελλείψεις που προκλήθηκαν από μείωση των προμηθειών από τη Ρωσία.

Τι ΔΕΝ ακούμε απ ΄ όσα μας λέει ο Ερντογάν! Ο Δρ Δημ.Σταθακόπουλος τα επισημαίνει γιατί δείχνουν όσα έρχονται

Του Δημ. Σταθακόπουλου


Σύμφωνα με τη δήλωση του Τούρκου Προέδρου , στις 9 Ιουνίου τρέχοντος, όπου ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στις επόμενες Προεδρικές εκλογές, η γείτονα , κρατάει από τη Δύση τα εργαλεία και τα οφέλη που πήρε και παίρνει διαχρονικά, στρέφοντας όμως πλέον ( πανηγυρικά) προς την Ευρασία την οποία εκτός από φυσικό της χώρο, θεωρεί και πλήρως επικρατέστερο στο άμεσο μέλλον, αφού υπερτερεί δημογραφικά της Δύσης, έχει επάρκεια/ αυτονομία ενέργειας και τροφίμων, σε αντίθεση με τη Δύση, ενώ η Ευρασία κατέχει και το αθροιστικό σύνολο πυρηνικών όπλων .

Πιθανολογεί πως το 2053 ( 600 χρόνια από την Άλωση) η Τουρκία θα είναι στους G7, ενώ το 2071 ( 1000 χρόνια από το Μάτζικερτ ) θα είναι στις 3-4 ισχυρότερες χώρες της γης .

Το πρώτο μαζικό πλήγμα αποτελεί άμυνα

Καλεσμένος ο καθηγητής γεωπολιτικής στη στρατιωτική σχολή Ευελπίδων Κωνσταντίνος Γρίβας.