MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

Νομιμοποιήθηκε ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και το πρόστιμο στους άνω των 60 – Η απόφαση του ΣτΕ

John_k - Αφού "δουλεύουν" τα εμβόλια γιατί "αυξάνονται" τα κρούσματα; Που ακριβώς είναι η κοροϊδία; Στο «Δουλεύουν» ? ή στο «Αυξάνονται τα κρούσματα» ; )
 
«Εύλογο κίνητρο το πρόστιμο των 100 ευρώ» αναφέρει το ΣτΕ

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Δημήτρης Σκαλτούνης, με ανακοίνωσή του γνωστοποιεί ότι το μηνιαίο πρόστιμο των 100 ευρώ που επιβάλλεται στους άνω των 60 ετών, αρνητές εμβολιασμού κατά της COVID-19, αποτελεί «συνταγματικά ανεκτό περιορισμό των ατομικών δικαιωμάτων» και αποσκοπεί «στην εξυπηρέτηση σκοπών μείζονος δημόσιου συμφέροντος».

Παράλληλα, ο κ. Σκαλτούνης, ο οποίος σήμερα αποχωρεί από το δικαστικό σώμα λόγω συνταξιοδότησης σύμφωνα με το ΑΠΕ, στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι το μηνιαίο πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους συνιστά «εύλογο κίνητρο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των άνω των 60 ετών προσώπων», χωρίς όμως να γίνεται καμία αναφορά για εισοδηματικά κριτήρια των ατόμων αυτών.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ελληνικό πολεμικό υλικό στην Ουκρανία έπεσε στα χέρια των Ρώσων

«Ευχολόγιο» από την εκπρόσωπο Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών για αποκατάσταση των ελληνο-ρωσικών διπλωματικών σχέσεων, μόλις μερικές ημέρες μετά την απέλαση Ελλήνων διπλωματών από τη Μόσχα σε απάντηση των απελάσεων Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα, τον Απρίλιο.


Πολεμικό υλικό που έστειλε η Ελλάδα ως στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, έπεσε στα χέρια των Ρώσων, στην πόλη Σεβεροντονιέτσκ, ισχυρίζεται η ρωσική πλευρά και μερίδα ρωσικών ΜΜΕ.

Στο φως της δημοσιότητας, πάντως, ήλθαν φωτογραφίες και βίντεο από το εργοστάσιο, «Αζότ», στο Σεβεροντονιέτσκ της Ανατολικής Ουκρανίας, το οποίο κατέλαβαν πρόσφατα οι ρωσικές δυνάμεις, με μεγάλες ουκρανικές απώλειες και αιχμαλώτους.