MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

Γ. Αδαλής: Οι επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης και τι πρέπει να περιμένουμε / Ενημέρωση & Σκέψη

Ο οικονομέτρης Γιώργος Αδαλής στην εκπομπή "Εκρηκτικό Δελτίο" (30-10-2021).

Ο Γιώργος Αδαλής έχει Πτυχίο Οικονομετρίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης από το Πανεπιστήμιο Πατρών. Σπούδασε Πληροφορική και Προγραμματισμό. Εργάζεται ως Μηχανικός Η/Υ, μηχανικός δικτύων και μηχανικός λογισμικού στον ιδιωτικό τομέα και ως οικονομολόγος και προγραμματιστής έχει αναπτύξει και εγκαταστήσει δικές του εφαρμογές σε χρηματιστηριακές, ναυτιλιακές και τηλεπικοινωνιακές εταιρίες. Επίσης ασχολείται στον ιδιωτικό τομέα με την ανάπτυξη οικονομετρικών και στατιστικών μοντέλων για λογαριασμό μεγάλων ιδιωτικών εταιριών.
 

Γιώργος Φίλης: Δεν αποφεύγουμε την σύγκρουση με την Τουρκία - Οι Τούρκοι χάνουν την ισορροπία με την Ελλάδα

"Μπορούμε να γράψουμε νέες σελίδες Δόξας για την Πατρίδα μας και για το Έθνος μας και να έχουμε μια τρίτη Εθνική Εορτό πολύ σύντομα" αναφέρει ο Δρ. Γιώργος Φίλης, PhD Διδάκτωρ Γεωπολιτικής, Καθηγητής Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Αναλυτής Διεθνών Ζητημάτων και καθηγητής γεωστρατηγικής στην Σχολή Εθνικής Αμύνης (ΣΕΘΑ) στην εκπομπή στο Kontra News 10 με τον Κωνσταντίνο Μαραβελίδη.

Μάζης: Ο ύπουλος ρόλος της Γερμανίας στην υπόθεση των Σκοπίων - Γιατί είναι άκυρη η συμφωνία των Πρεσπών

Ο κ. Μάζης αναφέρθηκε εκτενώς στον ύπουλο ρόλο που διαδραμάτισε η Γερμανία στην υπόθεση των Σκοπίων, αναφέροντας μάλιστα πως η Συμφωνία των Πρεσπών είναι άκυρη


Σε μία επετειακή εκπομπή το Right2TheBone φιλοξένησε τον καθηγητή γεωπολιτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Δρ. Ιωάννη Μάζη, όπου συζήτησαν για τη γεωπολιτική της 28ης Οκτωβρίου του 1940,ενώ ο κ. Μάζης αναφέρθηκε εκτενώς στον ύπουλο ρόλο που διαδραμάτισε η Γερμανία στην υπόθεση των Σκοπίων, αναφέροντας μάλιστα πως η Συμφωνία των Πρεσπών είναι άκυρη.

Δείτε τι είπε ο κ. Μάζης στο παρακάτω βίντεο:
 

Ενεργειακή και επισιτιστική κρίση με τη σφραγίδα Merkel

Οι υψηλές τιμές της ενέργειας έχουν ήδη προκαλέσει τεράστιες διαμαρτυρίες των καταναλωτών και των εταιριών – ενώ παράλληλα η επισιτιστική κρίση και ο μεγάλος πληθωρισμός, είναι προ των πυλών. Στα πλαίσια αυτά, εάν η ΕΕ δεν πάρει γρήγορα τα μέτρα της, η αποδοχή των μέτρων προστασίας του κλίματος θα μειωθεί, ενώ οι αντιστάσεις θα αυξηθούν – όπως συμβαίνει με τη σχεδιαζόμενη διεύρυνση της εμπορίας εκπομπών CO2, με στόχο να συμπεριλάβει την κυκλοφορία οχημάτων και τα κτίρια, η οποία ευτυχώς εμποδίζεται αποφασιστικά από τους Ευρωπαίους Πολίτες. Σε κάθε περίπτωση, η τυφλή πίστη εάν όχι η υπακοή της καγκελαρίου στις ικανότητες της (νεοφιλ)ελεύθερης αγοράς, οδηγεί σε αδιέξοδο τόσο την ενεργειακή, όσο και την κλιματική κρίση – ενώ εάν πράγματι αναλάβει υπουργός οικονομικών ο επικεφαλής των φιλελευθέρων (FDP) στη Γερμανία που είναι ακόμη πιο νεοφιλελεύθερος, η κατάσταση στην ΕΕ που ήδη ευρίσκεται στα πρόθυρα της διάλυσης, θα επιδεινωθεί. Ειδικά όσον αφορά την Ελλάδα, μετά την ξέφρενη σπατάλη 42,7 δις € της κυβέρνησης με δανεικά, σαν να μην υπάρχει αύριο, καθώς επίσης τις αστρονομικές αυξήσεις των τιμών, το μέλλον θα είναι πολύ ζοφερό – ενώ, εάν εδώ προσθέσει κανείς τη σημερινή αναταραχή στις αγορές των ευρωπαϊκών ομολόγων, μετά την αναφορά της ΕΚΤ στη μη συνέχιση του προγράμματος ΡΕΡΡ όταν λήξει και όχι μόνο, η εικόνα θα γίνει πολύ πιο σκοτεινή.