MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2022

Αδυσώπητος νομισματικός πόλεμος: Η Ρωσία επιβάλλει το νέο «κανόνα του χρυσού» για να καταστρέψει την αξία του δολαρίου

Οι αθρόες αγορές χρυσού από Ρωσία και Κίνα και το «γεωπολιτικό σκάκι» με τις νομισματικές ισοτιμίες – Τελειώνει το δολάριο ως το παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα
 
Γιατί οι κεντρικές τράπεζες προχωρούν στην αγορά της μεγαλύτερης ποσότητας χρυσού στην οποία έχουν προχωρήσει εδώ και πολλές δεκαετίες;
 
Η τρέχουσα γεωπολιτική κρίση που λαμβάνει χώρα στο Ουκρανικό, συνοδεύεται από έναν αδιόρατο πόλεμο τόσο στην αγορά των εμπορευμάτων, όπως αποκαλύπτει η ενεργειακή  κρίση – o λογαριασμός για την οποία στην Ευρώπη σε μια πρόσφατη ανάλυση του Bloomberg έχει υπερβεί το 1 τρισ. ευρώ  – όσο και στο πεδίο των νομισμάτων όπου η ηγεμονία των ΗΠΑ μέσω του δολαρίου αμφισβητείται από τη Ρωσία, τη Κίνα και άλλες αναδυόμενες οικονομίες όπως η Ινδία μέσω των εξής πρακτικών:
 

Το Τουρκικό Σχέδιο Υβριδικού Πολέμου Εναντίον της Ελλάδας

Γράφει ο Λάζαρος Καμπουρίδης, Αντιστράτηγος ε.α.

Η Ελλάδα το τελευταίο διάστημα βρίσκεται κάτω από μία πρωτοφανή, πολυμέτωπη τουρκική πίεση, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο ενός καλοστημένου τουρκικού Σχεδίου Υβριδικού Πολέμου, αφού πρωταρχικός στόχος της Άγκυρας είναι να επιβάλλει τις αξιώσεις της χωρίς στρατιωτική εμπλοκή αλλά με τη δημιουργία μιας εικονικής πραγματικότητας όπου η ελληνική θα φαίνεται ως η επιτιθέμενη πλευρά, αποδομώντας κάθε μορφή διπλωματικής υποστήριξης προς την Αθήνα, μειώνοντας το φρόνημα του ελληνικού λαού και τηρώντας σε εγρήγορση τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας με σκοπό την κόπωση και την μείωση των επιχειρησιακών αντανακλαστικών, αλλά παράλληλα διατηρώντας σε ετοιμότητα τον τουρκικό λαό για μία πιθανή πολεμική σύγκρουση.
 

Αντώνης Φώσκολος: Χρυσός ελληνικός αιώνας από κοιτάσματα.Αέναη τροφοδοσία από δημιουργία νέου αερίου

Αντώνης Φώσκολος: Χρυσός ελληνικός αιώνας από κοιτάσματα. Αέναη τροφοδοσία από δημιουργία νέου αερίου Πρώτη γεώτρηση το 2024, σε στόχο που έχουν εντοπίσει οι Αμερικάνοι. Εκπομπή «Παραθέσεις». 
 
Ο προσκεκλημένος είναι ο ομότιμος Καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης και Ερευνητής της Γεωλογικής Υπηρεσίας του Καναδά. Συζητά με τον σύμβουλο του Neocleous Πτέραρχο ε.α. Χρήστο Πουγκιάλη.