MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Ο ορισμός της συλλογικής ηλιθιότητας

Όταν ανταλλάσσει ένας πολιτικός χρήματα με ψυχές για να παραμείνει στη θέση του, πρέπει να είναι σίγουρος πως ο λαός που εκπροσωπεί είναι εντελώς ανόητος – αφού αλλιώς θα φοβόταν την τιμωρία για το αποτρόπαιο έγκλημα του.

Άποψη 

Ορίζεται αλήθεια η συλλογική ηλιθιότητα; Είναι αυτή που συμπεραίνεται από το ότι, με το ίδιο πείραμα (=μνημόνια) και με τα ίδια συστατικά (=τις κυβερνήσεις που μετά το 2009 υπέγραψαν η μία μετά την άλλη τη δολοφονία της Ελλάδας), περιμένουν οι Έλληνες διαφορετικά αποτελέσματα; Ή μήπως το γεγονός ότι, έναντι δανείων ύψους 250 δις € που θα επιστραφούν έντοκα πίσω, έχουμε υποστεί ήδη ζημίες άνω του 1 τρις €; Ορίζεται από την παράδοση του δημοσίου και ιδιωτικού μας πλούτου αμαχητί στους Γερμανούς που θα καταλάβουμε πόσο άξιζε μόνο όταν τον χάσουμε; Από τη μεγαλύτερη ληστεία όλων των εποχών που συντελείται μπροστά στα μάτια μας χωρίς να αντιδρούμε; Υπενθυμίζω εδώ ξανά τα παρακάτω, μήπως επιτέλους καταλάβουμε τι συμβαίνει: 

Προσέχετε τι ανεβάζετε σε Facebook, twitter, Instagram! Δικαστήρια, Εφορία παρακολουθούν…

Σύμμαχος αλλά και εχθρός των διαδίκων µπορεί να αποδειχθούν τα µέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφού ό,τι «ανεβάζουµε» µένει και µπορεί είτε να χρησιµοποιηθεί για καλό είτε να γυρίσει µπούµερανγκ.

Όπως αναφέρει το «Έθνος της Κυριακής» δύο πρόσφατες αποφάσεις Ειρηνοδικείων στηρίχθηκαν, µεταξύ άλλων, στις αναρτήσεις εκείνων που υπέβαλαν αίτηση για ένταξη στον νόµο Κατσέλη, εκδίδοντας για τον έναν θετική απόφαση και αρνητική για τη δεύτερη. Ιδιαίτερη σηµασία έχει, όµως, το γεγονός ότι οι δικαστές έκαναν χρήση των µέσων κοινωνικής δικτύωσης, κρίνοντας ότι το «προφίλ» ενός ατόµου στο Facebook, όταν είναι δηµόσιο, παύει να έχει στοιχεία «ιδιωτικότητας» και πως ό,τι προβάλλεται µπορεί να χρησιµοποιηθεί ακόµη και εάν ο χρήστης δεν έχει δώσει τη συναίνεσή του.

Μπαμπινιώτης: Μέγα λάθος η αναγνώριση «μακεδονικής» γλώσσας

«Μέγα λάθος» χαρακτήρισε την αναγνώριση της γλώσσας των Σκοπίων ως «μακεδονική» ο καθηγητής Γλωσσολογίας Γιώργος Μπαμπινιώτης και υπογράμμισε ότι η αναγνώριση αυτή δημιουργεί μια εστία η οποία θα δημιουργεί μειονοτικά θέματα.

Μιλώντας στην εκπομμπή «Ακραία φαινόμενα» του Σκάι, ο κ. Μπαμπινιώτης εξήγησε ότι η γλώσσα που μιλούν στα Σκόπια είναι «εκσερβισμένα βουλγαρικά» δεν έχει καμμία σχέση με τα ελληνικά και σε καμμία περίπτωση δεν μπορεί να ονομάζεται μακεδονική. Θα μπορούσε να λέγεται Βουλγαροσερβική ή μακεδονοσλαβική, είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής, ενώ υπογράμμισε ότι το γεγονός ότι οι γείτονες επέμεναν να χαρακτηριστεί μακεδονική γιατί το όνομα είναι ταυτότητα και παραπέμπει στον ελληνικό πολιτισμό.

Μάζης: «Θα μας πάνε Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τα Σκόπια» – «Θα πληρώσουμε ακριβά»

«Θα πληρώσουμε ακριβά το θέμα της μακεδονικής γλώσσας», τόνισε την Κυριακή ο Καθηγητής Ιωάννης Μάζης μιλώντας στον Γιώργο Αυτιά και την εκπομπή «Καλημέρα» στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Από εδώ και πέρα φοβάμαι ότι είναι μοιραίο ότι θα ακολουθήσει μία διαδικασία καταρρακτώδης προσφυγών στο ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αυτή τη στιγμή έχουμε δημιουργήσει εκείνη τη νομική βάση την οποία οι γείτονες θα μπορούν να επικαλούνται ούτως ώστε να μας οδηγούν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Τα κίτρινα γιλέκα δεν είναι Έλληνες!

Ενώ οι Γάλλοι αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους πλημμυρίζοντας τους δρόμους, εμείς οι Ελληνίδες και οι Έλληνες παραμένουμε βυθισμένοι στη χειμερία νάρκη μας, έχουμε συμβιβαστεί σαν τα πρόβατα με τη μοίρα μας, ανεχόμαστε την ύπαρξη όλων εκείνων των κομμάτων που πρόδωσαν την πατρίδα μας και ψάχνουμε συνεχώς λόγους για να δικαιολογήσουμε την απίστευτα δουλοπρεπή μας στάση.

Επικαιρότητα 

Όταν ακούει κάποιος ή κάποια τους Γάλλους να δηλώνουν πως δεν είναι Έλληνες θλίβεται, ντρέπεται, κοκκινίζει, σκύβει το κεφάλι κάτω. Το κάνει επειδή γνωρίζει πως είναι δυστυχώς η πικρή αλήθεια, αφού ενώ τα κίτρινα γιλέκα αγωνίζονται για τον εαυτό τους, για τα ανθρώπινα δικαιώματα τους και, κυρίως, για τα παιδιά τους, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες που έχουν υποφέρει τα πάνδεινα, που οδηγήθηκαν πάνω από 600.000 παιδιά τους στην εξορία για να αντικατασταθούν από τους μετανάστες οι οποίοι, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, θα μας λύσουν το πρόβλημα της ανάπτυξης (!), προτιμούν τον καναπέ και τη βολή τους, αρνούμενοι πεισματικά να ξυπνήσουν από τη χειμερία τους νάρκη.

Η επέλαση των εκλεκτών

Η τεχνολογική εξέλιξη, σε συνδυασμό με την ασύμμετρη παγκοσμιοποίηση, επέτρεψαν στην ελίτ να ευημερήσει – παρέχοντας της παράλληλα εκείνα τα οικονομικά όπλα, με τα οποία θα επιχειρήσει αφενός μεν την κατάληψη ολόκληρου του πλανήτη, αφετέρου την εγκατάσταση απολυταρχικών κυβερνήσεων στη Δύση, παρόμοιων με αυτές που υπάρχουν ήδη σε πολλές άλλες χώρες.

«Τα μνημόνια δεν σημαίνουν μόνο μέτρα λιτότητας αλλά, κυρίως, λεηλασία της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, σε εξευτελιστικές τιμές. Όταν όμως ένα κράτος, όπως και μία επιχείρηση, ξεπουλάει όλα τα περιουσιακά του στοιχεία, είναι δυνατόν ποτέ να ξεχρεώσει τους δανειστές του;»