MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

Σταυρος Καλεντερίδης: «Το 20% κυβερνάει αυτοδύναμα το υπόλοιπο 80%. Τίθεται θέμα δημοκρατίας»

Για θέματα πολιτικής επικαιρότητας μίλησε στον FOCUS FM 103.6 και τη Δέσποινα Μποτίτση ο διεθνολόγος, Σταύρος Καλεντερίδης μετά και τις εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου.
 
Ο κ.Καλεντερίδης κλήθηκε, αρχικά, να σχολιάσει το μεγάλο ποσοστό που απείχε από την κάλπη της 25ης Ιουνίου, λέγοντας:
 
«Αν πούμε ότι η συμμετοχή ήταν 50% και ότι το κυβερνών κόμμα έλαβε το 40% αυτού του ποσοστού (σ.σ. όσων ψήφισαν), σημαίνει ότι το 20% κυβερνάει αυτοδύναμα το υπόλοιπο 80%. Τίθεται θέμα δημοκρατίας»
 
«Δεν είναι απαραίτητα αποτέλεσμα στείρα άρνησης στην εκλογική διαδικασία, αλλά ένας υγιής ελληνισμός που δε θέλει τα συστήματα εξουσίας και σε συνδυασμό με τα πολλά μικρρά κόμματα, ο Έλληνας αρνείται να συμμετάσχει», συμπλήρωσε.
 

Gold Switzerland: Ο καπιταλισμός πέθανε προ πολλού - Οι πολίτες συνθλίβονται από τον ακήρυχτο νομισματικό πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας

Σύγχρονη νομισματική πολιτική: Τα έθνη ανταγωνίζονται μεταξύ τους, οι πολίτες υποφέρουν 

Ο ακήρυχτος νομισματικός πόλεμος και ο εμπορικός ανταγωνισμός μεταξύ Δύσης και Ανατολής θα συνθλίψει πραγματική οικονομία και πολίτες… καθώς μάλιστα ο καπιταλισμός πνέει τα λοίσθια...

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει η Gold Switzerland, «παρακάτω εξετάζουμε πώς η σύγχρονη νομισματική πολιτική μπορεί να μην είναι τόσο καλή για τους ανθρώπους…».

Φυσικά, η υποτίμηση των νομισμάτων μαθηματικά και ιστορικά αναπόφευκτη – αν και δεν έχουμε ιδέα (κανείς δεν το κάνει πραγματικά) ως προς την ακριβή ημερομηνία, το έναυσμα ή την ώρα που τα ήδη κλιμακωτά νομισματικά συστήματα θα πέσουν πάνω από τον γκρεμό του παγκόσμιου χρέους.