MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022

Πούτιν «τρολάρει» ΗΠΑ: «Τι ώρα αρχίζει ο πόλεμος;»

Με έντονα ειρωνικό τρόπο αντέδρασε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στα περί της ημερομηνίας έναρξης της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, πληροφορίες που διακινούν αμερικανικά ΜΜΕ επικαλούμενα πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών.
 
Ο Ρώσος πρόεδρος φέρεται να διερωτήθηκε «τι ώρα θα έπρεπε να αρχίσει ο πόλεμος;», σύμφωνα με το Κρεμλίνο. Ο εκπρόσωπος του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, υπογράμμισε, όπως μεταδίδει το Reuters, ότι η Μόσχα είχε καταστήσει εξ’ αρχής σαφές πώς οι δυνάμεις της θα αποσύρονταν σταδιακά από τις περιοχές όπου είχαν αναπτυχθεί με τη λήξη των στρατιωτικών ασκήσεων, κάτι που σύμφωνα με τη Ρωσία, ξεκίνησε σήμερα. Ο ίδιος σημείωσε ότι η Μόσχα θα οργανώσει στο μέλλον και άλλες «ασκήσεις σε όλη τη Ρωσία» διότι «είναι δικαίωμά μας να οργανώνουμε γυμνάσια στο έδαφός μας, παντού όπου το θεωρούμε πρόσφορο».
 

Ακρίβεια: Νέα ρεκόρ καταγράφει η ΕΛΣΤΑΤ τον Ιανουάριο στην Ελλάδα

Τις σημαντικές ανατιμήσεις που ήδη έχουν νιώσει για τα καλά στην τσέπη τους τα νοικοκυριά τον Ιανουάριο αναμένεται να επιβεβαιώσει και η Ελληνική Στατιστική Αρχή σήμερα με τις ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό Ιανουαρίου.
 
Νέα άνοδο σε επίπεδα ρεκόρ του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή αναμένεται να καταγράψει σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ με τις ανακοινώσεις της, σήμερα, για το μήνα Ιανουάριο. Έχοντας ήδη τον Δεκέμβριο προσδιορίσει τον πληθωρισμό στο επίπεδο ρεκόρ του 5,1%,  οι σημερινές ανακοινώσεις που βασίζονται στις τιμοληψίες του προηγούμενου μήνα αναμένεται να «δείξουν» ποσοστό αύξησης κοντά στο 6%.
 

«Έκαψαν» τη χώρα οι «φυτευτοί» τεχνοκράτες του Μητσοτάκη!

Όσο τα λόμπι των Βρυξελλών σκάβουν τον λάκκο της κυβέρνησης, τα... πουλέν του Μαξίμου βουλιάζουν τη χώρα, δίχως να δίνουν λογαριασμό στους εξοργισμένους πολίτες
Έως το 1996, ο ελληνικός λαός ψήφιζε βουλευτές και κόμματα που είτε θα τον κυβερνούσαν είτε θα έκαναν αντιπολίτευση. Οι αποφάσεις ήταν κατεξοχήν πολιτικές και κρίνονταν κάθε φορά στην κάλπη. Όμως, από την εκλογή Σημίτη μέχρι σήμερα, η χώρα μπήκε σε μια άλλη πολιτική πραγματικότητα, αυτήν της «τεχνοκρατίας».
  • Από τον Βασίλη Γαλούπη
Έκτοτε, οι πολίτες ψηφίζουν πολιτικούς, αλλά μετά την κάλπη για τις ζωές τους αποφασίζουν μη εκλεγμένοι ουρανοκατέβατοι, οι λεγόμενοι «τεχνοκράτες». Σκέρτσοι, Πέτσες, Μενδώνηδες και Στυλιανίδηδες, δηλαδή. Ή, ακόμα χειρότερα, πρωθυπουργοί εκ Βρυξελλών και Βερολίνου, όπως ο τραπεζίτης Παπαδήμος.