MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

Ο Κ.Μητσοτάκης ευχαρίστησε την Α.Μέρκελ για την καταστροφή της Ελλάδας: «Σας ευχαριστώ για όλα»

«Η Ελλάδα ωρίμασε από το μνημόνια - Φωνή της λογικής η Α.Μέρκελ, η Αθήνα σας περιμένει πάντα ως φίλη»


Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ στο Μέγαρο Μαξίμου, στην τελευταία της επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά την συνάντηση του με την Α.Μέρκελ προκάλεσαν σοκ στους Έλληνες πολίτες που πέρασαν μια δεκαετία σκληρής λιτότητας, λόγω των Μνημονίων που μας είχε επιβάλλει η Γερμανία.


Ο Κ.Μητσοτάκης ούτε λίγο, ούτε πολύ ευχαρίστησε την Α.Μέρκελ για τα Μνημόνια και την πολιτική της λιτότητας, τονίζοντας μάλιστα ότι «η σημερινή Ελλάδα είναι πολύ διαφορετική από αυτή που γνωρίσατε την τελευταία δεκαετία».

Οι τρεις δηλητηριώδεις για την Ελλάδα παρακαταθήκες της Μέρκελ

Η αποχαιρετιστήρια επίσκεψη της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ συνοδεύεται από τις υπερβολές της μίας πλευράς περί αναβίωσης του αυταρχικού παρελθόντος της Γερμανίας και της άλλης πλευράς περί σωτήριων παρεμβάσεών της στις περιόδους του Μνημονίου και της ελληνοτουρκικής κρίσης. Οι μεν ξεχνούν ότι το γερμανικό πολιτικό σύστημα είναι από τα πλέον δημοκρατικά και αντιπροσωπευτικά της Ευρώπης, οι δε λησμονούν ότι το Βερολίνο συνευθύνεται για τη φτωχοποίηση της Ελλάδας και ορισμένες πτυχές της επιθετικότητας της Άγκυρας.


Ωστόσο, το πραγματικό πρόβλημα για τα ελληνικά συμφέροντα και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη επικεντρώνεται στο μέλλον. Γιατί η Άνγκελα Μέρκελ αφήνει ένα δυσμενέστατο για τη χώρα μας κληροδότημα στη νέα κυβέρνηση συνασπισμού της Γερμανίας. Τοποθετεί τρεις “ωρολογιακές βόμβες” στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, στο μεταναστευτικό και στην Ευρωζώνη, δεσμεύοντας –για το ορατό μέλλον τουλάχιστον– τη νέα ηγεσία του Βερολίνου.

Η τραγική κατάσταση της ελληνικής αγοράς εργασίας

Η ανεργία, τόσο η φανερή, όσο και η κρυφή, το χαμηλό ποσοστό του εργατικού δυναμικού στην απασχόληση, η μειωμένη παραγωγικότητα και οι χαμηλοί μισθοί, είναι «φυσιολογικά» σε μία χώρα που έχει εντελώς «αποβιομηχανισθεί», μετατρεπόμενη σε μία οικονομία φθηνών υπηρεσιών – σε ένα κράτος που «ευδοκιμούν» επαγγέλματα χαμηλής εξειδίκευσης, όπως στον τουρισμό, στην εστίαση, στα Σουπερμάρκετ, στις υπηρεσίες ασφάλειας (security), παράδοσης (delivery) κοκ., με τους Έλληνες να αντικαθίστανται συνεχώς και εύκολα από ανειδίκευτους, φθηνότερους μετανάστες. Εάν εδώ προσθέσουμε τη δεινή οικονομική θέση της Ελλάδας, με δημόσιο χρέος άνω των 387 δις €, με κόκκινο ιδιωτικό πάνω από 300 δις € εάν συμπεριληφθούν οι επιβαρύνσεις, με εξωτερικό πρόσφατα στα 525 δις $ κοκ., θα συνειδητοποιήσουμε πως η κατάσταση της είναι τραγική – ενώ δεν αλλάζει σίγουρα με το να ωραιοποιείται, με ψεύτικες στατιστικές και με κενές θριαμβολογίες, αλλά με πολύ δουλειά, καθώς επίσης με σχέδιο που δυστυχώς δεν φαίνεται να υπάρχει.