MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022

Επίσημο: Πεινάνε οι 7 στους 10 Έλληνες – Έκοψαν το φαγητό τους για να πληρώνουν την κυβέρνηση!

Πεινάνε λόγω των κυρώσεων σε Ρωσία


Νέα στοιχεία-«φωτιά» είδαν το φως της δημοσιότητας από έρευνα της ΓΣΕΕ και του Ινστιτούτου Εργασίας για τις επιπτώσεις της ακρίβειας στο βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων.

7 στους 10 Έλληνες πεινάνε κυριολεκτικά για να πληρώνουν αδρά την κυβέρνηση Μητσοτάκη.


Οι κυρώσεις της Δύσης κατά της Ρωσίας, έχουν ανακατέψει την τράπουλα, μια εξέλιξη που οι δυτικοί δεν την περίμεναν και τώρα κοιμούνται όπως έστρωσαν.

Προ των πυλών άλλωστε είναι ο χειρότερος χειμώνας της Ευρώπης μετά από αυτόν του 1944-1945, τουλάχιστον στα κράτη της Ευρώπης που έχουν χαρακτηριστεί «μη φιλικές χώρες» προς την Ρωσία και βιώνουν τις αντικυρώσεις της Μόσχας, με τις Βρυξέλλες και την Βρετανία να επιχειρούν να μειώσουν την κατανάλωση του φυσικού αερίου κατά 15%, αλλά την «τρύπα» που μετρούν να είναι πάνω από 30%.

Η θεσμική εκτροπή συνεχίζεται… Η κυβέρνηση θέλει να ελέγξει και το (υπόλοιπο) 20% των ΜΜΕ με νομοσχέδιο – έκτρωμα

( John.k - Εμείς εδώ στο Blog , θα προτείναμε στον Κ. Μητσοτάκη , με μια ΚΥΑ κα καταργήσει  τις εκλογές και να μείνει να κυβερνάει αιώνια …. )

 
Δεν έχει υπάρξει κυβέρνηση που να έχει ψηφίσει εκλογικό νόμο και να τον αλλάζει ενώ δεν έχουν γίνει εκλογές βάσει του νόμου. 
 
Η κυβέρνηση προχωράει από θεσμική εκτροπή σε θεσμική εκτροπή. 
 
Μετά το σκάνδαλο των υποκλοπών το οποίο βαραίνει τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, μετά την απαγόρευση να αρθεί το απόρρητο στην εξεταστική επιτροπή και την επιτροπή θεσμών και διαφάνειας ώστε να αποκαλυφθούν οι λόγοι παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, προχωρούν στην αντιθεσμική αλλαγή στον εκλογικό νόμο.

Δεν έχει υπάρξει κυβέρνηση που να έχει ψηφίσει εκλογικό νόμο και να τον αλλάζει ενώ δεν έχουν γίνει εκλογές βάσει του νόμου.

Ο αυταρχισμός στην δημοκρατική Ευρώπη διογκώνεται με πρόσχημα την κλιματική και την ενεργειακή κρίση

Του Γιώργου Β. Μιχαήλ
 
Μιλώντας για την τρέχουσα ενεργειακή κρίση, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, εξήγγειλε την υποχρεωτική μείωση στην χρήση ηλεκτρικής ενέργειας:
 
Βλέπουμε ότι υπάρχει παγκόσμια έλλειψη ενέργειας. Επομένως, ό,τι και να κάνουμε, ένα είναι σίγουρο -πρέπει να εξοικονομήσουμε ηλεκτρική ενέργεια, αλλά πρέπει να την εξοικονομήσουμε με έξυπνο τρόπο […] Θα προτείνουμε έναν υποχρεωτικό στόχο για την μείωση της χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας στις ώρες αιχμής. Και θα συνεργαστούμε πολύ στενά με τα κράτη-μέλη για να το πετύχουμε αυτό.
 

Ευρωβαρόμετρο: Μόλις το 22% εμπιστεύεται την κυβέρνηση του κ.Μητσοτάκη

Γράφει ο
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΔΟΥΛΑΣ 

Καμπανάκι για την Κυβέρνηση το Ευρωβαρόμετρο του καλοκαιριού 2022 (Έρευνα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που διενεργήθηκε τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2022): 

Σε έρευνα του Ευρωβαρόμετρου τον Ιούνιο του 2019, ένα μήνα πριν τις εθνικές εκλογές του 2019, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχε την εμπιστοσύνη του 21% των Ελλήνων και η συνέχεια είναι γνωστή.