MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΕΣΟ ΜΕΛΛΟΝ Στοιχεία – σοκ για την πραγματική οικονομία – Ο διπλός φόβος

Του Βασίλη Σ. Κανέλλη 

Ενα επικίνδυνο «τσουνάμι» που απειλεί την οικονομία, καλείται να αντιμετωπίσει τους επόμενους μήνες η κυβέρνηση η οποία δίνει το σήμα για «επανεκκίνηση» της χώρας, όμως, πρέπει πρώτα να εξουδετερώσει τη «βόμβα» της καθημερινότητας. 

Οι παραινέσεις του Αλέξη Τσίπρα στους υπουργούς να «σηκώσουν τα μανίκια» και να επικεντρωθούν στην ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας έγιναν υπό το βάρος της κατάστασης που βιώνουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Και υπό τον φόβο μιας εσωτερικής στάσης πληρωμών η οποία, έτσι κι αλλιώς, στα χρόνια των μνημονίων έχει πάρει εφιαλτικές διαστάσεις. 

Η Τρίτη Ρώμη και ο Πρόεδρος Πούτιν

Χωρίς την απόλυτη στήριξη του Ρωσικού λαού ο Πούτιν θα καταστεί άμεσα αναλώσιμος όταν κινηθεί εναντίων του σημερινού νομισματικού status quo γι’ αυτό και τέτοιου είδους ρήξεις προϋποθέτουν πραγματική δημοφιλή και συμπαγή σχέση μεταξύ ηγέτη και λαού

Όπως είναι γνωστό η Βυζαντινή κληρονομιά επηρέασε σε μεγάλο βαθμό την Ρωσία με αποτέλεσμα μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς και ειδικότερα από τις αρχές του 16ου αιώνα οι Ρώσοι θεωρώντας ότι είναι οι μοναδικοί κληρονόμοι της βυζαντινής πνευματικής και πολιτικής παράδοσης να αναπτύξουν την θεωρία της ανασύστασης της.

Τα ΑΤΜ της Deutsche Bank δεν κάνουν αναλήψεις λόγω "τεχνικού προβλήματος"

Του Son Ofeon

Kαθώς φαίνεται ότι είναι ένα πολύ διαδεδομένο πρόβλημα, ο γερμανικός Spiegel αναφέρει ότι οι πελάτες της Deutsche Bank δεν μπορούν να αποσύρουν μετρητά από τα ΑΤΜ, λόγω ενός “τεχνικού προβλήματος”. 

Τζόζεφ Στίγκλιτς: Τα προβλήματα του ευρώ είναι «συστημικά».

Τη «συστημική φύση» των προβλημάτων του ευρώ, τονίζει σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα "Λα Στάμπα", ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς, με ιδιαίτερη αναφορά στην περίπτωση της Ελλάδας.

Ειδικότερα, ερωτηθείς σχετικά με την έλλειψη αναγκαίων αναπροσαρμογών του Ευρώ για να μπορέσει να ξεπερασθεί η κρίση και, ιδιαίτερα, για τις περιπτώσεις της Ιταλίας και της Ελλάδας, ο κ. Στίγκλιτς υπογραμμίζει: "Είναι κάτι που αποδείχθηκε πως ήταν πολύ σοβαρό εμπόδιο. Για την Ελλάδα, βεβαίως, ήταν καταστροφικό, αλλά πρέπει να τονίσουμε και κάτι άλλο. 

Όποια χώρα αντιτίθεται στα σχέδια του Τζορτζ Σόρος απειλείται με επανάσταση, στην Ελλάδα όμως...

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός, Βίκτορ Όρμπαν, κατηγόρησε σήμερα τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος (George Soros), ότι προσπαθεί να προκαλέσει αναταραχή στη χώρα με τη χρηματοδότηση σε μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) και ομάδες, που αντιτίθενται στην σκληρή δεξιά κυβερνητική γραμμή για τους μετανάστες.

Ο Όρμπαν σημείωσε ότι ο Σόρος, ο οποίος γεννήθηκε στην Ουγγαρία, αντιτίθεται στην κυβέρνηση υποστηρίζοντας μη κυβερνητικές ομάδες που θέλουν να ανατρέψουν τη θέση της ουγγρικής κυβέρνησης στο θέμα των μεταναστών. (πηγή)

«Γυρίζουν» τη πλάτη στην EE οι Βρετανοί: Τρεις μονάδες μπροστά το «Brexit» δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση

ΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

της Μαρίνας Νικολάκη 

Σημαντική διαφορά υπέρ του Brexit ενόψει του δημοψηφίσματος που θα διεξαχθεί στις 23 Ιουνίου παρουσιάζεται εδώ και δύο εβδομάδες στη Βρετανία. Δηλαδή, έχουν αυξηθεί κατά πολύ όσοι υποστηρίζουν την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείο από την Ευρωπαική Ένωση. Αναλυτικά, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τα ευρήματα της πρόσφατης δημοσκόπησης από την εφημερίδα «Observer» και την «Opinium», η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ έχει λάβει νέα ώθηση, περνώντας μπροστά από όσους υποστηρίζουν την παραμονή της χώρας, με τη διαφορά να βρίσκεται πλέον στις τρεις μονάδες.