MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020

Το Νόμπελ Ιατρικής που ανακάλυψε το AIDS o Καθηγητής Luc Montagnier: δεν θα εμβολιαστώ. Είναι λάθος να εμβολιαστεί ο κόσμος. Τα εμβόλια mRNA υπάρχει κίνδυνος…

… να έχουν απρόβλεπτες συνέπειες όπως καρκίνους.Είναι μαθητευόμενοι μάγοι, μας έχουν για ινδικά χοιρίδια!!! ΝΕΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΙΝΤΕΟ


Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Richard Boutry για την FranceSoir στις 17/12/20 ο Καθηγητής Luc Montagnier, που είχε τιμηθεί με το βραβείο Nobel της Ιατρικής το 2008 γιατί είχε ανακαλύψει τον ιό του AIDS ααναφέρει στην ερώτηση ποιά είναι η γνώμη του για εμβόλια τύπου mRNA ”Θα επιχειρήσω να μετριάσω τον ενθουσιασμό γι αυτό το σχέδιο εμβολίου που ως εμβόλιο είναι ένα σχέδιο μακροπρόθεσμο σε βάθος χρόνου κι εδώ ζητάμε από τα άτομα να βγουν και να πάνε αμέσως (να εμβολιαστούν) κι αν το δεχθούν (αν εμβολιαστούν) θα είναι ένα λάθος γιατί κινδυνεύουμε να έχουμε αποτελέσματα απολύτως απρόβλεπτα για παράδειγμα καρκίνους,…κ.α όταν μάλιστα ξέρουμε ότι παίζεται ολοκληρωτικά το έργο ενός μαθητευόμενου μάγου..[…] Είναι μαθητευόμενοι μάγοι απολύτως. Είναι πολύ νωρίς , βέβαια έγιναν πολλές μελέτες με ζώα κλπ αλλά πιστεύω ότι δεν επαρκούν για να προβλέψουμε αν το ίδιο γίνει στον άνθρωπο ..Δεν πρέπει ο άνθρωπος να χρησιμοποιείται ως ινδικό χοιρίδιο δεν πρέπει τα παιδιά να χρησιμοποιούνται ως ινδικά χοιρίδια. Είναι απολύτως ανήθικο γιατί υπήρξαν νεκροί εξαιτίας εμβολίων. “

Η εξάρτηση από το χρέος

Νίκος Ιγγλέσης

 
Η εθνική κυριαρχία, ακόμα και για τις Μεγάλες Δυνάμεις, είναι ένα σχετικό, όχι απόλυτο, μέγεθος και εξαρτάται από τους συντελεστές ισχύος κάθε κρατικής οντότητας. Ένας από τους σημαντικότερους αν όχι ο σημαντικότερος, συντελεστής ισχύος είναι η νομισματική – οικονομική ανεξαρτησία. Για να γίνει κατανοητό το «Ελληνικό Ζήτημα Εθνικής Κυριαρχίας» πρέπει να απαντηθεί ένα καθοριστικό ερώτημα: Γιατί επιβλήθηκαν τα Μνημόνια; Βέβαια το πολιτικό σύστημα, που τα υπέγραψε, έδωσε τη δική του απάντηση. Είπε ότι ήταν αναγκαία, ότι δεν υπήρχε άλλη λύση, ότι ήταν μονόδρομος.

Μια «επιχείρηση φόβος» τέθηκε σε άμεση εφαρμογή για να πείσει τους Έλληνες ότι χωρίς τα μνημόνια δε θα είχαν τρόφιμα, φάρμακα, καύσιμα και άλλα αγαθά. Στη συνέχεια μια «γκεμπελικής υφής» προπαγάνδα ανέλαβε να υποτάξει όχι μόνο την οικονομική συμπεριφορά των πολιτών αλλά και τον τρόπο που σκέπτονται, που αξιολογούν, που κατανοούν την κοινωνία και τον κόσμο. Στόχος ήταν να διαμορφωθεί ο «μνημονιακός ιδιότυπος» του παγκοσμιοποιημένου ραγιά με εργαλεία τον παράλογο φόβο, την ανασφάλεια για το μέλλον και την υποταγή σε υπέρτερες δυνάμεις.

Τρία γεωπολιτικά μαθήματα του 2020

Nigel Gould-Davies

IISS

Ο Covid-19 είναι το story του 2020. Έχει δοκιμάσει τις εθνικές ικανότητες, την κοινωνική συνοχή και τις διεθνείς σχέσεις. Αλλά η πανδημία δεν έχει αντικαταστήσει την γεωπολιτική, απλώς την έχει αλλάξει. Η γεωπολιτική έχει διαμορφώσει τονν αντίκτυπο του ιού και συνεχίζει να το κάνει. Και πολλές σημαντικές εξελίξεις δεν έχουν καμία ή έχουν ελάχιστη σχέση με την πανδημία. Ο τελευταίος χρόνος μας προσέφερε τρία γεωπολιτικά μαθήματα.
 

Έκθεση-κόλαφος: «Η Ελλάδα είναι η πιο αυταρχική χώρα στην Ευρώπη - Το Ιράν & το Πακιστάν είναι πιο δημοκρατικά!»

Ίδιο επίπεδο δημοκρατίας με Μπανγκλαντές & Κονγκό


Μία έκθεση-κόλαφο για την Ελλάδα δημοσίευσε το ινστιτούτο V-Dem του Πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ, σύμφωνα με το οποίο η δημοκρατία της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της πανδημίας βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με το Μπαγκλαντές και το Κονγκό, αποτελώντας την πιο αυταρχική χώρα της Ευρώπης!

Αυτό φυσικά είναι το κατόρθωμα της ελληνικής κυβέρνησης η οποία έχει επιβάλλει στους πολίτες απαγορεύσεις «για την προστασία τους» που δεν τολμούν να επιβάλλουν ούτε θεοκρατικές δικτατορίες όπως το Ιράν, το οποίο σύμφωνα και με το Blooomberg είναι καλύτερο και πιο ελεύθερο μέρος για να ζεις από την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της πανδημίας!