MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 6 Αυγούστου 2022

Όνειδος της δημοκρατίας

Η Σακελλαροπούλου υπερασπίστηκε τον Λιγνάδη αλλά όχι το πολίτευμα


Είναι πλέον βέβαιο ότι η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα μείνει στην ιστορία ως το πρόσωπο που προσέβαλε τον θεσμό και ανέχθηκε την κακοποίηση του πολιτεύματος.

Επιβεβαιώνει σίγουρα όσους πιστεύουν ότι η τοποθέτηση της στο ανώτατο πολιτειακού αξίωμα, ήταν ένα προϊόν άθλιας συναλλαγής, αφού από την συμπεριφορά της προκύπτει ότι όχι μόνο δεν έχει καμία διάθεση να υπηρετήσει το θεσμό, αλλά αντίθετα θεωρεί ότι συμμετέχει σε ένα ατέλειωτο πάρτι, θυμίζοντας ημέρες Φρειδερίκης.

«Αυτό είναι το τουρκικό σχέδιο κατά της Ελλάδας»-Πόσο έχει προχωρήσει ,τι έρχεται-Ν.Μαριάς

Η Τουρκία πάντα φρόντιζε να καλύπτει τα εγκλήματα της με «μανδύα νομιμοφάνειας»…Ακόμη και στην εισβολή στην Κύπρο το είχε κάνει… Πάντα θέλει να παρουσιάζεται ως «αμυνόμενη»…


Ο πρόεδρος του κόμματος Ελλάδα ο Άλλος Δρόμος, εδώ και μήνες έχει επισημάνει το σχέδιο που η Άγκυρα εξυφαίνει εναντίον της Ελλάδας. Το κακό είναι ότι τα όσα έχει πει ο κ.Νότης Μαριάς προς το παρόν επιβεβαιώνονται, βήμα, βήμα..

Η Τουρκία ετοιμάζει «προληπτικό χτύπημα» εναντίον της Ελλάδας και «στήνει» το «αφήγημα» της. Ο κ.Μαριάς υπενθυμίζει τι έχει κάνει μέχρι τώρα η Τουρκία και τι έρχεται. Τα όσα περιγράφει έχουν απόλυτη σχέση με τη λογική.

Το «δεν είναι αυτό που νομίζεις» ως κυβερνητική «γραμμή άμυνας» για το Μαξίμου-Gate

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φαίνεται ότι σκοπεύει να αντιμετωπίσει την καραμπινάτη υπόθεση παρακολουθήσεων πολιτικών αντιπάλων και ποιος ξέρει ποιον άλλων με το γνωστό ελληνικό επιχείρημα που λέει… «δεν είναι αυτό που νομίζεις»! Ως γνωστόν σε αυτές τις περιπτώσεις συμβαίνει πάντα …αυτό που νομίζουμε.

Για να βάλουμε λοιπόν τα πράγματα στη θέση τους και να μην παρασυρόμαστε από τις «αναλύσεις» που ακούμε και θα ακούσουμε τις επόμενες ημέρες: