MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 6 Αυγούστου 2022

Το «δεν είναι αυτό που νομίζεις» ως κυβερνητική «γραμμή άμυνας» για το Μαξίμου-Gate

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φαίνεται ότι σκοπεύει να αντιμετωπίσει την καραμπινάτη υπόθεση παρακολουθήσεων πολιτικών αντιπάλων και ποιος ξέρει ποιον άλλων με το γνωστό ελληνικό επιχείρημα που λέει… «δεν είναι αυτό που νομίζεις»! Ως γνωστόν σε αυτές τις περιπτώσεις συμβαίνει πάντα …αυτό που νομίζουμε.

Για να βάλουμε λοιπόν τα πράγματα στη θέση τους και να μην παρασυρόμαστε από τις «αναλύσεις» που ακούμε και θα ακούσουμε τις επόμενες ημέρες:

1. Η ΕΥΠ ελέγχεται απ ΄ ευθείας από τον πρωθυπουργό! 
2. Ο έλεγχος της ΕΥΠ από τον πρωθυπουργό ούτε παραχωρείται ,ούτε…δανείζεται.
3. Ακούμε ότι «ξένες μυστικές υπηρεσίες ζήτησαν την παρακολούθηση Ανδρουλάκη»!!! Και λοιπόν; Ακόμη κι έτσι να έχει συμβεί, είναι δυνατόν η ΕΥΠ να ικανοποιεί αιτήματα που έχουν να κάνουν με παρακολουθήσεις πολιτικών αρχηγών στην Ελλάδα;
4. Είναι δυνατόν να μην ήξερε τίποτα απ ΄ όλα αυτά ο πρωθυπουργός; Η απάντηση στο πρώτο και στο δεύτερο σημείο, έχει δοθεί. Όσοι δέχονται τη δικαιολογία ότι «δεν ήξερε ο πρωθυπουργός», θα πρέπει να απαντήσουν στο ερώτημα που έχει τεθεί εδώ και πολλά χρόνια: «Ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο»;
5. Προφανώς βρισκόμαστε στην αρχή μιας σειράς αποκαλύψεων.
Για όλα αυτά το «δεν είναι αυτό που νομίζεις» δεν θα αντέξει για πολύ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου