MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 5 Απριλίου 2023

Νέα βόμβα»στον Nord Stream! Οι Γερμανοί ασφαλίζουν τον κατεστραμμένο αγωγό-Γιώργος Ρωμανός

Ο Συγγραφέας Αναλυτής, Ιστορικός Ερευνητής Γιώργος Ρωμανός αναδεικνύει την είδηση που αποδεικνύει την υποκρισία της Δύσης στο ουκρανικό και στη στάση της έναντι της Ρωσίας.
 
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΩΜΑΝΟΣ γράφει:
 
Σύμφωνα με το Reuters oι γερμανικές ασφαλιστικές εταιρείες Allianz και Munich Re ανανέωσαν την κάλυψη για τον κατεστραμμένο από τη Ρωσία αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 1. Ο Γιώργος Ρωμανός επιβεβαίωσε την είδηση από πέντε πηγές με γνώση του θέματος, αναφέροντας ότι η αναβίωσή του δεν έχει αποκλειστεί μετά υποτιθέμενη επίθεση δολιοφθοράς.
 
Η ασφάλιση από δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες της Γερμανίας είναι κρίσιμη για κάθε μακροπρόθεσμο μέλλον του αγωγού, ο οποίος ήταν η κύρια οδός για το ρωσικό αέριο προς την Ευρώπη για μια δεκαετία πριν από την έκρηξη τον περασμένο Σεπτέμβριο.
 

Η ολέθρια προσωπική διπλωματία του Μητσοτάκη στο Κυπριακό

Οι προ ημερών αποκαλύψεις της “Εστίας” και του Μανώλη Κοττάκη για την πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κυπριακό επιβεβαιώνουν, για πολλοστή φορά, τη λανθασμένη πορεία του πρωθυπουργού με μια ιδιότυπη και εν τέλει ολέθρια προσωπική διπλωματία που ακολούθησε. Η στάση του πρωθυπουργού έναντι της Λευκωσίας προστίθεται στην επιβάρυνση της Ελλάδας, επί των ημερών του, με τα τετελεσμένα τριών τουρκολιβυκών μνημονίων και τη δήλωση Γεραπετρίτη περί ορίου έξι ναυτικών μιλίων.
 
Επιπλέον, η άρνηση της ΕΕ να χρηματοδοτήσει τον φράχτη στον Έβρο καταρρίπτει επίσης τις διαβεβαιώσεις του κ. Μητσοτάκη για ασπίδα των Βρυξελλών στο Μεταναστευτικό. Βέβαια, δεν πρόκειται για μεγάλη έκπληξη. Η στήλη είχε επισημάνει ότι σχετική επιστολή του πρωθυπουργού προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τον Απρίλιο του 2020 (λίγο μετά την κρίση στον Έβρο και τις πανηγυρικές τηλεοπτικές εμφανίσεις τους στη μεθόριο) απαντήθηκε τρεισήμισι μήνες αργότερα, με τυπικότατες διατυπώσεις και χωρίς σοβαρές κοινές δράσεις έκτοτε.
 

Πούτιν: Υπεύθυνη η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ευθεία επίθεση κατά των ΗΠΑ εξαπέλυσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ανεβάζοντας το γεωπολιτικό θερμόμετρο της διατλαντικής αντιπαράθεσης. Στη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση επίδοσης διαπιστευτηρίων από ξένους διπλωμάτες κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι με την πολιτική τους υποστηρίζουν τις «χρωματισμένες επαναστάσεις» (καθοδηγούμενα από ξένα κράτη αντικυβερνητικά κινήματα ή εξεγέρσεις) και προκαλούν την τρέχουσα κρίση στην Ουκρανία.
 
Απευθυνόμενος στην πρέσβειρα των ΗΠΑ στη Ρωσία, Λιν Τρέισι, ο Πούτιν είπε: «Αγαπητή κυρία Πρέσβη, δεν θέλω να διαταράξω την ευγενική ατμόσφαιρα της επίδοσης των διαπιστευτηρίων και ξέρω ότι μπορεί να μην συμφωνείτε με τη γνώμη μου, αλλά δεν μπορώ παρά να πω σήμερα ότι η χρήση από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στην εξωτερική τους πολιτική εργαλείων όπως η υποστήριξη των αποκαλούμενων χρωματισμένων επαναστάσεων, η υποστήριξη από αυτή την άποψη του πραξικοπήματος στο Κίεβο το 2014 οδήγησε τελικά στη σημερινή ουκρανική κρίση και επιπλέον οδήγησε στην επιδείνωση των ρωσοαμερικανικών σχέσεων». Οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκονται σε βαθιά κρίση, είπε ο Πούτιν.
 

Η βάσιμη ελπίδα που ψάχνει η χώρα και το έγκλημα της συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο-Ευάγγελος Αντώναρος

«Η κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση είναι αυτή της 21ης Μαίου…Σε αυτή θα κριθούν τα περισσότερα», επισημαίνει ο Ευάγγελος Αντώναρος , δημοσιογράφος, πολιτικός και πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος επί Κώστα Καραμανλή.
 
Ο κ.Αντώναρος επισημαίνει την εξουθένωση των πολιτών που ταλαιπωρούνται για πάνω από 10 χρόνια από την κρίση διαρκείας και κρούει κώδωνα κινδύνου για την άποψη που κάποιοι προωθούν ότι «όλοι ίδιοι είναι». Αυτή η άποψη , υπάρχει ο κίνδυνος να οδηγήσει σε ακραίες αντιδημοκρατικές «λύσεις».
 
Δεν κρύβει την πολιτική του θέση η οποία είναι η καταψήφιση της κυβέρνησης Μητσοτάκη. «Είμαι ο πρώτος που τόλμησε να πει μαυρίστε τον. Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει τι θα ψηφίσει και γιατί το ψηφίζει. Ο μέσος πολίτης πρέπει να αξιοποιήσει το μόνο του όπλο ,την ψήφο του».