MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

Με τι επιτόκια δανείστηκε η Ελλάδα τα 2 δισ. από το πρόγραμμα SURE της Κομισιόν; – Τα ψιλά γράμματα…κρύβουν μνημονιακούς όρους

Τα επιτόκια με τα οποία δανείστηκε η Ελλάδα τα 2 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα SURE της Κομισιόν 
 
Με καθυστέρηση επτά μηνών αλλά με φθηνό κόστος για το δημόσιο σε σχέση με τον απευθείας δανεισμό από τις αγορές, έρχονται τα δάνεια από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα SURE.
 
Όντως πρόκειται για μία πολύ φθηνή λύση, αφού η αποπληρωμή των 2 δισ. ευρώ που ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για λογαριασμό της Ελλάδας θα γίνει σύμφωνα με πληροφορίες του «bankingnews» ως εξής:
 
-Το 1 δισ. ευρώ θα εξοφληθεί σε βάθος πενταετίας, με μηδενικό όμως επιτόκιο.
 
-Το υπόλοιπο 1 δισ. ευρώ θα αποπληρωθεί σε 30 χρόνια, και με επιτόκιο μόλις 0,30%.
 

Χαμός στη Βουλή για τα επεισόδια – Νέα απαγόρευση από Χρυσοχοΐδη

Κριτική στο ΚΚΕ και προαναγγελία ότι δεν θα γίνουν ούτε οι πορείες στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ήταν η απάντηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τα σημερινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. Η ένταση μεταφέρθηκε το απόγευμα και στη Βουλή, όπου καταγράφηκαν απίστευτοι διάλογοι.


Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε «απογοητευμένος» από την στάση του ΚΚΕ, το οποίο είπε ότι τιμά, ενώ αναφερόμενος στα γεγονότα στα Προπύλαια τόνισε ότι με δική του εντολή «ο αξιωματικός που ήταν παρών, ζητούσε από την ηγεσία της συγκέντρωσης, να αποχωρήσουν». Κάτι που, όπως υποστήριξε, «δεν συνέβη».

Μποϊκοτάζ τουρκικών προϊόντων! Ψήφισμα προς υπογραφή για να σταματήσει η χρηματοδότηση της “τουρκικής τρομοκρατίας”

“Ψήφισμα για να σταματήσει η χρηματοδότηση της τουρκικής τρομοκρατίας”, έχει δημοσιοποιηθεί στο διαδίκτυο. Η απροθυμία της Δύσης να λάβει μέτρα εναντίον του τουρκικού καθεστώτος και της πολιτικής του κινητοποιεί πολίτες που προτείνουν την απαγόρευση αγοράς τουρκικών προϊόντων.

Το ψήφισμα μπορείτε να το υπογράψετε ΕΔΩ

Η Ελλάδα καταπολεμά τη βίαιη και επεμβατική πολιτική του Ερντογάν απαγορεύοντας τα προϊόντα τουρκικής προέλευσης