MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

Υποκρίνεται η ΕΕ για τις κυρώσεις – Η Πολωνία αγοράζει ρωσικό αέριο από την Γερμανία που εξετάζει embargo στο πετρέλαιο αλλά... πληρώνει σε ρούβλια

Η Πολωνία αγοράζει ρωσικό φυσικό αέριο μέσω Γερμανίας... η οποία Γερμανία αποδέχθηκε να πληρώνει σε ρούβλια...


Τελικά δεν μπορεί να υπάρξει απεξάρτηση της Ευρώπης από το ρωσικό φυσικό αέριο, ακόμη και εάν αναφέρεται ως σχεδιασμός, ακόμη και εχθρικές χώρες προς την Ρωσία, όπως η Πολωνία αγοράζει ρωσικό φυσικό αέριο από την Γερμανία…
 
Την ίδια στιγμή τα έσοδα της Ρωσίας εκτινάσσονται καθώς οι ροές ενεργειακών προϊόντων συνεχίζονται προς την Ευρώπη.
 

ΟΙ 4 ΚΑΒΑΛΑΡΗΔΕΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Οι τέσσερις καβαλάρηδες εμφανίζονται στο βιβλίο της Αποκάλυψης ως προάγγελοι της Τελικής Κρίσης. Είναι μια μεταφυσική έννοια που χρησιμοποιείται πολλές φορές στην τέχνη, όπως σε ταινίες και μυθιστορήματα ακόμα και στις επιχειρήσεις. Για παράδειγμα ο καθηγητής του μάρκετινγκ στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης Scott Galloway, αποκαλεί τις τέσσερις μεγάλες τεχνολογικές εταιρίες Apple, Google, Amazon and Facebook (αυτές που άλλοι λένε GAFA από τα αρχικά τους) ως «Οι Τέσσερις Καβαλάρηδες» (“The Four Horsemen”) λόγω του ηγετικού τους ρόλου στη σημερινή ψηφιακή οικονομία.

Ανάλυση

Οι βιβλικοί τέσσερις καβαλάρηδες συμβολίζουν την Κατάκτηση, τον Πόλεμο, το Λιμό και τον Θάνατο σε αυτήν την αλληλουχία. Αυτό θυμίζει, θα έλεγε κανείς, τους κύκλους της ζωής ενός προϊόντος (Εισαγωγή, Ανάπτυξη, Ωριμότητα και της Παρακμή) ή τους οικονομικούς κύκλους (βλέπε θεωρία κυμάτων Κοντράτιεφ).