MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

Ποιοι Ευρωπαίοι ζητούν αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών

Εάν ερχόταν ένας Αμερικανός στρατηγός που έκαψε τη Γιουγκοσλαβία το 1999, ένας γ.γ. του ΝΑΤΟ, ένας συνεργάτης της Μαντλίν Ολμπράιτ και ένας ηγέτης που συνδέεται με εθνοκάθαρση και δηλώσουν πρόθυμοι να βοηθήσουν στην επίλυση των "ελληνοτουρκικών διαφορών" πως θα φαινόταν; Το λιγότερο ύποπτο. Όλους τους παραπάνω τους συνδέει ένας διαβόητος οργανισμός που βρίσκει συνταγές ειρηνικής επίλυσης διενέξεων παγκοσμίως, μεταξύ αυτών της ελληνοτουρκικής και του Κυπριακού. Πρόκειται για το International Crisis Group.


Η οργάνωση ιδρύθηκε το 1995 ως διεθνής MKO, με έδρα τις Βρυξέλλες, από μια ομάδα ισχυρών πολιτικών προσώπων που, όπως λένε, ήταν «απελπισμένοι από την αποτυχία της διεθνούς κοινότητας να προβλέψει και να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις τραγωδίες της Σομαλίας, της Ρουάντα και της Βοσνίας».

Jerusalem Post: ''Η Τουρκία βρίσκεται πίσω από το αιματοκύλισμα στη Νίκαια''

Επικίνδυνη εξέλιξη αφού η Τουρκία πλέον υποκινεί θρησκευτικό μίσος κατά της Γαλλίας και της ΕΕ


Η τρομοκρατική επίθεση σε εκκλησία στην Νίκαια της Γαλλίας χθες Πέμπτη, ήταν σαφώς αποτέλεσμα μιας επισταμένης εβδομαδιαίας Τουρκικής δράσης, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης των μέσων μαζικής ενημέρωσης στην Τουρκία, ως «αντίποινα» εναντίον της Γαλλίας, όπως μποϊκοτάζ, επιθέσεις εναντίον του Γάλλου Προέδρου Εμμανουήλ Μακρόν, προσβολές και χτυπήματα κατά του γαλλικού περιοδικού, συγκρίνοντας τη Γαλλία με τις «Σταυροφορίες», αναφέρει ο Ισραηλινός αναλυτής SETH J. FRANTZMAN για την Jerusalem Post.