MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Ο ορισμός της παραδοξότητας

Τι να πεις για έναν λαό που μία ζωή θεωρεί τον μαζικό εκπατρισμό του ως λύση σε όλα του τα προβλήματα, από την άλλη όμως αποδεκτό τον εμβολιασμό του με εκατομμύρια απρόσκλητους επισκέπτες;

Όσον αφορά την εύρεση ενός εθνικού οράματος ή σχεδίου σε βάθος χρόνου, το οποίο προβάλετε, είναι αδύνατον να υπάρξει, πόσο μάλλον να πραγματοποιηθεί, με ανθρώπους που έχουν ως μοναδικό όραμα τους τη μόνιμη μετεξέλιξη τους σε οικονομικούς μετανάστες. Δεν υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο πού να έχει πάνω από 15 εκ. Πολίτες, δηλαδή σχεδόν διπλάσιους από τον πληθυσμό της, εκτός των συνόρων της – πλην ίσως της Ιρλανδίας.

Πρόκειται για ένα μοναδικό φαινόμενο, δεδομένου του ότι η Ελλάδα τα τελευταία 50 χρόνια, δεν είναι και δεν ήταν μία τόσο φτωχή χώρα, όσο την παρουσιάζουν.​ Το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι:​ «Τι να πεις για έναν λαό, που μία ζωή θεωρεί τον μαζικό εκπατρισμό του ως λύση σε όλα του τα προβλήματα, από την άλλη όμως αποδεκτό τον εμβολιασμό του με εκατομμύρια απρόσκλητους επισκέπτες;».

Διαμελισμό της Ελλάδας & αλλαγές συνόρων θέλει το Βερολίνο: «Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική!» – Αποθεώνουν τον Τσίπρα

Κάποια γερμανικά δημοσιεύματα στην κυριολεξία έχουν «ξεφύγει» και βρίσκονται τελείως εκτός πραγματικότητας. Μια αποτίμηση του συλλαλητηρίου της Κυριακής (20/01), εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών, πραγματοποίει σήμερα ο γερμανόφωνος Τύπος. Γερμανικά και αυστριακά Μέσα, ασχολούνται με την αντίδραση μεγάλου μέρους των Ελλήνων στην προοπτική να ονομαστεί η γειτονική χώρα Δημοκρατία Βόρειας Μακεδονίας, με την Βerliner Zeitung να σημειώνει χαρακτηριστικά, ότι «η Ελλάδα ταλαιπωρεί και μποϊκοτάρει τη Μακεδονία».

Επίσης, γίνεται μια ιστορική αναδρομή στους λόγους που οδηγούνται οι Έλληνες στην αντίδραση, αλλά και στο τι αναμένεται να γίνει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με την ψήφιση της Συμφωνίας.

To χειρότερο; Ισχυρίζονται πως η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική! Το Βερολίνο εκτίθεται, ενώ ταυτόχρονα, αποθεώνουν τον Α. Τσίπρα!

Βerliner Zeitung

Ν. Λυγερός: Στρατηγική Νέου Μακεδονικού Αγώνα.

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: 

Ν. Λυγερός: Στρατηγική Νέου Μακεδονικού Αγώνα.

Galerie Δημιουργών

Μέρος 1,2,3,4

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019


Καλεντερίδης: Εθνική απειλή για την Ελλάδα τα θεσμικά κενά – Η χώρα δεν έχει δίχτυ ασφαλείας

Στο άρθρο μας της Παρασκευής αποδείξαμε ότι το δίδυμο Τσίπρα-Κοτζιά, μετά την επίσκεψη στην Ουάσινγκτον, άρχισε τις διαδικασίες για την επίλυση του Κυπριακού, του ονοματολογικού με τα Σκόπια και για μια λύση-πακέτο με την Αλβανία.

Με το Κυπριακό σκοντάψαμε στην παντοδυναμία Ερντογάν, ο οποίος θέλει ολόκληρη την Κύπρο και δεν δέχεται τα σχέδια που προσπαθούν να του πασάρει το δίδυμο Τσίπρα-Κοτζιά, και στο ονοματολογικό είδαμε και αποδείξαμε στο προχθεσινό μας άρθρο ότι δεν έγινε απολύτως καμία διαπραγμάτευση και ότι δεχτήκαμε το τρίπτυχο «Βόρεια Μακεδονία, μακεδονική γλώσσα, μακεδονική ταυτότητα», που ήταν εθνικοί στόχοι των Σκοπίων, όπως τους περιγράφει στο επίσημο έγγραφό της προς το αμερικανικό ΥΠΕΞ της 29ης Ιουλίου 2008 η πρέσβης των ΗΠΑ στα Σκόπια Τζίλιαν Μιλοβάνοβιτς.

Δύο Τούρκοι και μία Γερμανίδα μεταξύ των προσαχθέντων για τα επεισόδια στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Ελεύθεροι αφέθηκαν σήμερα οι πέντε προσαχθέντες για τα επεισόδια στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, στην πλατεία Συντάγματος.

Ανάμεσά τους και δύο Τούρκοι πολίτες, κουρδικής καταγωγής και μία Γερμανίδα.

Οι άλλοι δύο προσαχθέντες είναι Έλληνες.