MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024

Η «μαύρη» δεκαετία της διαφθοράς: Από τις πιο διεφθαρμένες χώρες της ΕΕ η Ελλάδα

Μια διεφθαρμένη κρατική-κυβερνητική εξουσία και παραβίαση των ατομικών ελευθεριών και της ελευθερίας του Τύπου
 
Η Ελλάδα κατρακύλησε στην 24η θέση από τις 27 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή είναι τέταρτη από το τέλος στον τομέα της διαφθοράς!
 
Αντίστοιχη υποχώρηση της νομιμότητας και τους κράτους δικαίου καταγράφηκε και στον σχετικό παγκόσμιο δείκτη, όπου από την 51η θέση το 2022 κατρακύλησε στην 59η θέση λόγω Predatorgate και φίμωσης των εχθρικών προς την κυβέρνηση ΜΜΕ μέσω δικαστικών διωγμών και «αποστράγγισής του από διαφημιστικούς κρατικούς πόρους.
 

Γιατί δεν κουνιέται φύλλο στην Ελλάδα

Αλήθεια, πως θα μπορέσει να υπάρξει όραμα για κοινωνικές αλλαγές, αν οι πολιτικοί μας σχηματισμοί δεν καταφέρουν να εμπνεύσουν την νεολαία, αλλά και τoυς Έλληνες πολίτες στο σύνολό τους, ώστε να αναπτυχθούν τα ανάλογα κοινωνικά κινήματα που θα σταθούν οι αρωγοί στις αλλαγές που πρεσβεύουν!
 
Ξεκινούμε ένα καινούργιο χρόνο, μα τίποτα δεν μας καταμαρτυρεί πως κάτι καλύτερο θα συμβεί στη ζωή μας! Η ελληνική κοινωνία είναι σε εφησυχασμό και δεν διαφαίνεται ίχνος από ζωντάνια. Διαβιεί σε συνθήκες απόλυτης αδράνειας! Ούτε νέες πολιτικές κινήσεις εμφανίζονται, ούτε κοινωνικές κινήσεις και συλλογικότητες αναφύονται, μα ούτε και κοινωνικοί διάλογοι διεξάγονται, γιατί απλά απουσιάζουν οι κοινωνικοί προβληματισμοί. Με εξαίρεση επιμέρους κινητοποιήσεις που (τουλάχιστον μέχρι στιγμής) δεν διαφαίνεται να έχουν ευρύτερη κοινωνική αποδοχή, όπως των φοιτητών ή των αγροτών, θα λέγαμε πως δεν κουνιέται φύλλο!
 

Στα όρια Ουάσιγκτον και Τέξας – Τζο Μπάιντεν: «Δεν υποχωρώ – Ή συμφωνία για την χρηματοδότηση της Ουκρανίας ή κρατώ τα σύνορα ανοικτά»

Καμία υποχώρηση και από το Τέξας
 
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεν δείχνει σημάδια υποχώρησης από τη στάση του απέναντι στη κρίση με τις αθρόες εισόδους εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών στα νότια σύνορα των ΗΠΑ. 
 
Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος του FOX News Chad Pergram, ο Μπάιντεν έχει δηλώσει πως εάν το Κογκρέσο δεν ψηφίσει ένα νέο νόμο που θα επιτρέπει τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας και του Ισραήλ, δεν πρόκειται να προχωρήσει σε καμία κίνηση αναφορικά με τη κρίση στα νότια σύνορα που έχει φέρει στα άκρα την Ουάσιγκτον με το Τέξας.