MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Παγκόσμια ανησυχία για τον κοροναϊό – Στους 132 οι νεκροί, φόβοι για 90.000 κρούσματα - Θα διαρκέσει μήνες, θα προσβάλλει εκατομμύρια λένε οι ειδικοί

Ο ΠΟΥ δηλώνει ότι έχει εμπιστοσύνη στο Πεκίνο για τον περιορισμό της επιδημίας 

Σε συναγερμό παραμένει η παγκόσμια κοινότητα για την επιδημία της ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός, καθώς παρά τα συνεχή και ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα που λαμβάνει η Κίνα, ο ιός όχι μόνο δεν περιορίζεται αλλά εξακολουθεί να εξαπλώνεται.

Αν και ο επικεφαλής του ΠΟΥ, κατόπιν διαδοχικών συσκέψεων που είχε χθες Τρίτη 28/1 στο Πεκίνο με αρμόδιους αξιωματούχους, ανέφερε ότι έχει εμπιστοσύνη στην ικανότητα του Πεκίνου να θέσει υπό έλεγχο την επιδημία, ο αριθμός των νεκρών και των κρουσμάτων αυξάνεται ραγδαία.

Ο Ερντογάν διέταξε την κατάσχεση λιβυκών χρημάτων σε τουρκικές τράπεζες

Ο Ερντογάν βούτηξε το χρήμα από τη Λιβύη και τώρα δίνει αγώνα για να σώσει τον Σαράτζ, σύμφωνα με τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες.

Αυτό το οικονομικό έγκλημα και τα λιβυκά πετρέλαια, είναι ο κύριος λόγος της τουρκικής εμπλοκής στην Λιβύη, τίποτε άλλο.

Οι Γάλλοι αναφέρουν (μέσω ραδιοφωνικού σταθμού και ΜΜΕ) ότι υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία, για υπεξαίρεση τεράστιων κεφαλαίων από το δημόσιο ταμείο της Λιβύης, μεγάλο μέρος των οποίων κατατέθηκε σε τουρκικές τράπεζες, ενώ αυτά τα λεηλατημένα κεφάλαια υπολογίζονται σε δισεκατομμύρια δολάρια.