MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

Δημοσκόπηση «κεραυνός» για την κυβέρνηση: 7 στους 10 λένε όχι στην αποστολή όπλων στην Ουκρανία

Δημοσκόπηση «κεραυνός» για την κυβέρνηση Μητσοτάκη που βλέπει για πρώτη φορά απέναντι της τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών. Σύμφωνα με έρευνα της Public Issue σχεδόν 7 στους 10 Έλληνες πολίτες θεωρούν λάθος την απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να στείλει όπλα στην Ουκρανία!


Το συντριπτικό ποσοστό 67% των ερωτηθέντων, δηλώνει ότι διαφωνεί με την απόφαση για αποστολή «στρατιωτικής βοήθειας» στην Ουκρανία. Το 91% απαντά ότι θα έπρεπε να στείλουμε μόνο ανθρωπιστική βοήθεια και μόλις το 22% λέει ναι στην στρατιωτική βοήθεια.

68% των ερωτηθέντων δηλώνει δυσαρεστημένο από τη στάση που κρατάει η κυβέρνηση στο ζήτημα της Ουκρανίας και το

Δάκρυσε ο Κιμ Γιονγκ Ουν με την τροπολογία Μητσοτάκη για τις εφημερίδες…

«Μερακλής» ο πρωθυπουργός!


Με νυχτερινή και αιφνιδιαστική τροπολογία όπως αποκάλυψε το Newsbreak.gr, η κυβέρνηση αλλάζει το θεσμικό πλαίσιο ειδικά για τα έντυπα, προκειμένου οι εκδότες εφημερίδων να χάνουν την προσωπική τους περιουσία μέσω αγωγών! Ουσιαστικά έχουμε μία δήθεν φιλελεύθερη κυβέρνηση που… καταργεί τον νόμο περί Ανωνύμων Εταιρειών για τις εκδοτικές επιχειρήσεις εφημερίδων!

Φτάνουμε λοιπόν στο σημείο όπου μία κυβέρνηση ελέγχει πλήρως τα κανάλια, σχεδόν όλα τα ραδιόφωνα και απέμεναν μόνον μερικές εφημερίδες με τις οποίες είχε «ζήτημα» η κυβέρνηση Μητσοτάκη μιας και «επιμένουν» να την αντιπολιτεύονται. Οπότε χθες, πριν τα μεσάνυχτα, κατέθεσε τροπολογία με πρόστιμα, διώξεις κλπ, μόνο για τις εφημερίδες και όχι για ΜΜΕ συνολικά.

Λίστα-ντροπή: Πρότυπο ακρίβειας παγκοσμίως η Ελλάδα – Πρώτη στην αναλογία τιμής βενζίνης/μισθού

Τα στοιχεία του ΟΟΣΑ «γκρεμίζουν» το αφήγημα της κυβέρνηση


Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι το «τσουνάμι» ακρίβειας έχει έρθει λόγω του πολέμου και ότι σε όλη την Ευρώπη η κατάσταση είναι ίδια, χαρακτηριστικές είναι οι πολλές δηλώσεις που έχει κάνει επί του θέματος ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος είχε πει -εκτός των άλλων- «και τι να κάνω; να πάω να πλακώσω στο ξύλο τον Πούτιν;».


Στοιχεία όμως που δημοσίευσε ο ΟΟΣΑ, είναι αποκαρδιωτικά και δείχνουν ότι η Ελλάδα είναι η χώρα με το υψηλότερο κόστος καυσίμων αναλογικά με το εισόδημα των πολιτών.