MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Έρευνα ΠΟΥ: Πρώτη η Ελλάδα παγκοσμίως στην κατάθλιψη – Εκεί μας κατάντησαν οι κυβερνήσεις των μνημονίων

Η βασική αιτία για την δημογραφική κατάρρευση και την αρνητική ανάπτυξη
 
Σοκαριστικά είναι τα ευρήματα της μεγάλης έρευνας του Παγκόσμιου Οργανισμού υγείας (ΠΟΥ), σε δείγμα 280 εκατομμυρίων ανθρώπων, με βάση τα οποία η Ελλάδα έρχεται παγκοσμίως πρώτη στην κατάθλιψη!
 
Αναφερόμαστε στην χώρα του ήλιου και της θάλασσας που ουδέποτε στην ιστορία της είχε τέτοιου είδους προβλήματα και ζητήματα ψυχικής υγείας.
 
Εκεί μας κατάντησαν οι κυβερνήσεις των μνημονίων, οι οποίες ακολούθησαν τις εντολές των ξένων δανειστών και κατέστρεψαν μία ολόκληρη γενιά και διέλυσαν τα όνειρα των Ελλήνων πολιτών στην πιο κρίσιμη παραγωγική τους ηλικία.
 

Σταθερά τελευταία στην ελευθερία του Τύπου σε όλη την ΕΕ η Ελλάδα – Είναι πίσω και από χώρες όπως η Μπουρκίνα Φάσο και το Κόσοβο

Ντροπιαστική κατάταξη για μία χώρα που υποτίθεται έχει δημοκρατία δυτικού τύπου
Για μία ακόμη χρόνια η ελευθερία του Tύπου στην Ελλάδα κατατάσσεται στην τελευταία θέση σε ολόκληρη την ΕΕ, και πίσω από χώρες τύπου Μπουρκίνα Φάσο, Κόσοβο και Σιέρα Λεόνε,  κάτι που θα ταίριαζε σε χώρα με ολοκληρωτικό καθεστώς και όχι σε μια δυτικού δημοκρατία, όπως υποτίθεται ότι είναι η ελληνική.
Oι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (Reporters sans frontières, RSF), όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος συνέταξαν την παγκόσμια έκθεση και κατάταξή τους για την ελευθερία του Τύπου το 2024 που δίνουν σήμερα στη δημοσιότητα.
 

Ακόμα θρηνούν την χαμένη ευκαιρία του Σχεδίου Ανάν…

Με αφορμή τα είκοσι χρόνια από την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση επανήλθαν οι διάφοροι οπαδοί της όποιας λύσης να υποστηρίζουν ότι “ξεγελάσαμε τους Ευρωπαίους. Γιατί; Επειδή η συντριπτική πλειοψηφία απέρριψε το Σχέδιο Ανάν σε δημοψήφισμα, έξι ημέρες πριν από την ημερομηνία ένταξης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
Το δημοψήφισμα διενεργήθηκε, ως γνωστόν, στις 24 Απριλίου 2004 και η ένταξη στην ΕΕ την Πρωτομαγιά του ίδιου χρόνου. Οι ημερομηνίες δεν ήταν καθόλου τυχαίες. Αυτοί που το σχεδίασαν προφανώς δεν ήθελαν να ενταχθεί στην Ένωση η Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά μια άλλη κατάσταση πραγμάτων. Το ποιος “υποσχέθηκε” τι, αυτό μένει να αποδειχθεί. Αλλά κι εάν ισχύει, ότι δηλαδή η πολιτική ηγεσία στην Κύπρο, η τότε κυβέρνηση ή η προηγούμενη ή και οι δυο, έδωσαν υποσχέσεις ότι θα “περνούσε” το Σχέδιο Ανάν, αυτούς που παραγνωρίζουν σκοπίμως οι οπαδοί της όποιας λύσης, είναι οι πολίτες.
 

Αποκαλυπτικά στοιχεία της Eurostat για τον «Σταυρό» των Ελλήνων: Εργάζονται περισσότερο, αμείβονται λιγότερο

Στον πάτο της ΕΕ ως προς τις αμοιβές! - Ξεπερνάμε οριακά μόνο Εσθονία,Τσεχία Βουλγαρία, Ρουμανία
 
Τέλος στο αφήγημα της Ευρώπης για τους… τεμπέληδες Έλληνες βάζει η έκθεση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat), που επιβεβαιώνει ότι οι Έλληνες όχι μόνο δουλεύουν περισσότερο απ’ όλους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά εργάζονται και με πολλές υπερωρίες, ενώ οι μισθοί που λαμβάνουν βρίσκονται στα χαμηλότερα επίπεδα σε σύγκριση με τους άλλους Ευρωπαίους εργαζομένους.
 
Σύμφωνα με τη Eurostat, το 11,6% των Ελλήνων εργαζόταν 49 ώρες ή περισσότερο την εβδομάδα στη βασική του δουλειά το 2023, το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρωπαϊκή Ενωση, όπου το μέσο ποσοστό ήταν 7,1%. Ακολουθούν οι Κύπριοι (10,4%) και οι Γάλλοι (10,1%), ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά υπερεργασίας είχαν η Βουλγαρία (0,4%), η Λιθουανία και η Λετονία (1,1%).