MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024

BRICS+: «Καταργούμε τελείως το δυτικό SWIFT και δημιουργούμε το δικό μας διατραπεζικό σύστημα πληρωμών»

«Για να αποφεύγουμε κυρώσεις και οικονομικές επιθέσεις»
 
Οι χώρες-μέλη των BRICS+ εξετάζουν την δυνατότητα να καταργήσουν εντελώς το διεθνές σύστημα πληρωμών SWIFT και να δημιουργήσουν το δικό τους ενιαίο διατραπεζικό σύστημα για να αποφεύγουν κυρώσεις και οικονομικές επιθέσεις από τις ΗΠΑ και τις υπόλοιπες δυτικές χώρες όπως επιβεβαίωσε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Αντρέι Ρουντένκο σε συνέντευξή του στο TASS.
 

Άτυπος πόλεμος και όχι πρόκληση το επεισόδιο στην Κάσο

Η Τουρκία στην Κάσο αμφισβητεί, όχι ρητορικώς, αλλά δια των όπλων, όχι κάποια κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, αλλά τον σκληρό πυρήνα της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας. Αυτό το πράττει, καταρχάς, δια της ένοπλης παρουσίας της μέσα σε χώρο ελληνικής εθνικής κυριαρχίας, δηλαδή στα 12 ναυτικά μίλια των χωρικών υδάτων.
 
Ακόμη και αν η Ελλάδα δεν έχει προβεί στην (επιβεβλημένη από το διεθνές δίκαιο αλλά και τη διεθνή πρακτική) επέκταση των χωρικών της υδάτων, ο χώρος μεταξύ έξι και δώδεκα ναυτικών μιλίων δεν παύει να αποτελεί αναντίρρητο χώρο εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας. Επιπροσθέτως, η Τουρκία, δια της ένοπλης παρουσίας της και όχι απλώς δια ρητορικών διακηρύξεων, αμφισβητεί το δικαίωμα των ελληνικών νησιών να έχουν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ.
 

Handelsblatt: «Οι μικρές ελληνικές επιχειρήσεις ή θα συγχωνευθούν ή θα κλείσουν από την κυβέρνηση Μητσοτάκη»!

Με τις «ευλογίες» των δανειστών, της Γερμανίας και της ΕΕ.
 
Ένα «πογκρόμ» κατά των μικρομεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων ετοιμάζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, η οποία θεωρεί πως καμία άλλη οικονομία στην ΕΕ δεν είναι τόσο κατακερματισμένη όσο η ελληνική!
 
Οι μικρές ελληνικές επιχειρήσεις ή θα συγχωνευθούν ή θα κλείσουν!
 
Είναι κάτι το οποίο θα γίνει με τις «ευλογίες» των δανειστών, της Γερμανίας και της ΕΕ.
 

Ποια Δημοκρατία αποκαταστάθηκε στις 24 Ιουλίου 1974; Δανιήλ Σπαρτιάτης

Στις 24 Ιουλίου 1974 το σοκ της τουρκικής εισβολής ,ακολούθησε η «αποκατάσταση της Δημοκρατίας»…Στην Κύπρο ξεκινούσε μια τραγωδία που διαρκεί 50 χρόνια και στην Ελλάδα οι πολίτες πανηγύριζαν για την πτώση της χούντας και την επάνοδο της Δημοκρατίας…
 
Ήρθε η Δημοκρατία εκείνο το ξημέρωμα; Ποια Δημοκρατία; Πόση Δημοκρατία; Με ποιους να την υπηρετούν και να την διαφυλάττουν; 
 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη υπάκουσε στις εντολές της Άγκυρας και απέσυρε το ιταλικό πλοίο νότια της Κάσου!

Η Αθήνα στην πράξη νομιμοποίησε το Τουρκολιβυκό Μνημόνιο και ακυρώνει την συμφωνία ορισμού μερικής ΑΟΖ που υπέγραψε με την Αίγυπτο!
 
H κυβέρνηση Μητσοτάκη υπέκυψε στους τουρκικούς εκβιασμούς και έδωσε εντολή να επιστρέψει στο λιμάνι του Ηρακλείου το ιταλικό ερευνητικό πλοίο «IEVOLI Relume» καθώς το σκάφος δεν προσέγγισε το  «επίμαχο σημείο» που «αμφισβητεί» η Τουρκία και διέκοψε αργά χθες το βράδυ τις εργασίες του!