MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 6 Μαΐου 2023

ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τα 360 δισ. δολάρια οι εκροές καταθέσεων σε 3 εβδομάδες στις ΗΠΑ – Φόβοι για Bank Run

Η πιθανότητα χρεοκοπίας των ΗΠΑ αν δεν αυξηθεί το όριο χρέους χειροτερεύει το οικονομικό κλίμα

Οι καταθέσεις στις αμερικανικές τράπεζες μειώθηκαν κατά περισσότερο από 360 δισεκατομμύρια δολάρια σε διάστημα τριών εβδομάδων έως τις 26 Απριλίου, σύμφωνα με τα εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία της Federal Reserve που δημοσιοποιήθηκαν την Παρασκευή 5 Μαΐου 2023, όπως αναφέρει το Bloomberg.
 
Αυτό σημαίνει πως υπάρχει σε εξέλιξη μία κρίση εμπιστοσύνης των Αμερικανών πολιτών απέναντι στο τραπεζικό σύστημα της χώρας.
 

Η Δύση ενάντια στον υπόλοιπο κόσμο!

Του Peter Norton
 
Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών ψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία την καταδίκη των κυρώσεων. Οι μόνες χώρες που εξέφρασαν υποστήριξη για το εργαλείο του οικονομικού πολέμου, ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Μ. Βρετανία, τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Γεωργία και η Ουκρανία.
 
Οι κυρώσεις είναι επίσημα γνωστές ως μονομερή καταναγκαστικά μέτρα και παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο.
 

Ο Κέννεντυ διασύρει την «πράσινη ανάπτυξη» του Μπάιντεν

«Σας ντροπιάζει που δεν απαντάτε στις ερωτήσεις μου».
 
Στη ακρόαση της 4ης Μαΐου της Επιτροπής Πιστώσεων της Γερουσίας, ο γερουσιαστής John Kennedy ρώτησε τον αναπληρωτή υπουργό Ενέργειας των ΗΠΑ, David Turk, σχετικά με το κόστος των μεταρρυθμίσεων για την πράσινη ενέργεια.
 
Πρόκειται για όλα εκείνα τα μέτρα βίαιης πράσινης μετάβασης που θέτει προς εφαρμογή (όπως όλα τα δουλικά κράτη) η κυβέρνηση Μπάιντεν.
 
Ο αν. Υπουργός Ενέργειας εκτίμησε πως μέχρι το 2050 η οικονομία των ΗΠΑ θα έχει πλήρως απαλλαγή από τον άνθρακα.