MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022

Εκατομμύρια εργαζόμενοι «αδυνατούν να πληρώσουν» τους λογαριασμούς ρεύματος

Εκατομμύρια Ευρωπαίοι είναι αδύνατο να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους για την ενέργεια εξαιτίας της αύξησης της τιμής του ηλεκτρικού και του αερίου, προειδοποίησε σήμερα με ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικάτων (CES).
 
«Περίπου 9,5 εκατομμύρια ενεργών οικονομικά πολιτών είχαν ήδη δυσκολίες για να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους για την ενέργεια» πριν ο πληθωρισμός καταγράψει άλμα και φθάσει τον Αύγουστο στην ευρωζώνη στο επίπεδο ρεκόρ του 9,1% σε διάστημα έτους, αναφέρει η CES, η οποία βασίζεται σε μια μελέτη του Ευρωπαϊκού Συνδικαλιστικού Ινστιτούτου.
 
Από τον Ιούλιο 2021 ως τον Ιούλιο 2022, το κόστος του αερίου και του ηλεκτρικού αυξήθηκε κατά 38% σε όλη την Ευρώπη «και συνεχίζει να αυξάνεται».
 

Κυβέρνηση των «ψεκασμένων» με ψέματα και γελοιότητες!

Όλες οι παρανοϊκές και ευφάνταστες δικαιολογίες, που ξεπερνούν ακόμα και τους πιο γραφικούς της πολιτικής ζωής

Οι πολιτικοί λένε ψέματα όλη την ώρα. Ομως, η απόκρυψη της αλήθειας, η διαστρέβλωσή της και η σκόπιμη παραπλάνηση με fake news για ζητήματα εθνικής ασφαλείας και για γκρίζες παρακολουθήσεις ξεπερνούν κατά πολύ τα πολιτικά αλλά και συνταγματικά εσκαμμένα. Από την πρώτη ώρα που «έσκασε» το σκάνδαλο υποκλοπών, το Μαξίμου επιδίδεται σε ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι, για την ίδια την κυβέρνηση, τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, τη δημοκρατία και την κοινωνία.