MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023

Ελίτ και κυβερνήσεις διεξάγουν ολοκληρωτικό πόλεμο κατά του χρυσού – Πώς το ψεύτικο χρήμα θα τους οδηγήσει σε ολοκληρωτική ήττα

Τα χρήσιμα για το σήμερα διδάγματα από το βιβλίο του Antony C. Sutton «The War on Gold» 
 
Δεν είναι καθόλου αθώος ο πόλεμος που διεξάγεται εδώ και πολλά χρόνια ενάντια στο μόνο αξιόπιστο περιουσιακό στοιχείο: τον χρυσό.
 
Το 1977, ο Sutton δημοσίευσε βιβλίο του για τον Πόλεμο κατά του Χρυσού («The War on Gold»)
 
Ξεκινά το βιβλίο του με σημαντικές επισημάνεις για τη νομισματική ιστορία.
 
Μαθαίνουμε, για παράδειγμα, ότι ο χρυσός ήταν ένα αξιόπιστο μέσο πληρωμής σε πολιτιστικές και θρησκευτικές κοινότητες για χιλιάδες χρόνια.
Ήδη από το 1200 π.Χ., οι Κινέζοι χρησιμοποιούσαν ήδη τον χρυσό ως μέσο ανταλλαγής.
 

Στα ύψη η τιμή για το αγελαδινό γάλα

Με την ελληνική κτηνοτροφία επιπλέον να αντιμετωπίζει ζήτημα μείωσης του ανθρώπινου και ζωικού κεφαλαίου
 
Πολύ ακριβότερα πληρώνουν πλέον οι καταναλωτές το αγελαδινό γάλα. Μέσα σε έναν χρόνο η μέση σταθμισμένη τιμή προ ΦΠΑ ανά λίτρο εκτοξεύτηκε κατά 20%, από 1,04 ευρώ/λίτρο τον Φεβρουάριο του 2022 στο 1,25 ευρώ/ λίτρο στο τέλος Ιανουαρίου του 2023. Η τιμή του έχει αυξηθεί κι άλλο μέχρι σήμερα, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο τα ελληνικά νοικοκυριά.
 

Όταν μας «ταπώνει» ακόμη και η Λιβύη κι εμείς λέμε ότι «είμαστε σοβαρό κράτος»

Γράφει ο
Σπύρος Λίτινας
 
Δικηγόρος Παρ ΄Αρείω Πάγω
 
Βγαίνουν τα γνωστά παπαγαλάκια της ελληνο-τουρκικής προσέγγισης , θιασώτες του  κατευνασμού και υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα δεν επηρεάζεται από την επέκταση των χωρικών υδάτων της Λιβύης από 6 σε 12 ν.μ η οποία συνοδεύεται βέβαια από το κλείσιμο των κόλπων και την χάραξη γραμμών βάσης , ξεχνώντας ότι η ενέργεια αυτή έχει αντανακλαστικές συνέπειες για την Ελλάδα αφού σε περίπτωση διεθνούς διαιτησίας για την οριοθέτηση της  ΑΟΖ μας με την Λιβύη αυτά θα ληφθούν υπ όψιν υπέρ της Λιβύης .