MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 5 Μαΐου 2019

Η εντυπωσιακή διαφθορά της Γερμανίας

Το παγκόσμιο βαρόμετρο διαφθοράς της Διεθνούς Διαφάνειας έχει αποκαλύψει πως τα πολιτικά κόμματα και οι επιχειρήσεις είναι οι πιο διεφθαρμένοι θεσμοί στη χώρα – ενώ το 2017 κατατάχθηκε στην 12η θέση από 180 κράτη. Η έρευνα έδειξε ότι το 11% των ερωτηθέντων Γερμανών ισχυρίζονται πως τους έχει ζητηθεί να δωροδοκήσουν κάποια στιγμή στη ζωή τους και μόνο λίγοι το αρνήθηκαν.

Διεθνή 

Υπενθυμίζουμε ότι, ήδη από το 2014 η γερμανική εφημερίδα DIE WELT έγραφε πως σε θέματα διαφθοράς πιστεύουν πολλοί ότι, προηγούνται χώρες όπως η Κίνα, η Ελλάδα ή η Ρωσία (πηγή) – παραθέτοντας όμως ένα γράφημα, από το οποίο διαπιστώνεται πως η Γερμανία είναι στην 4η θέση παγκοσμίως, μετά την Αίγυπτο, τη Νιγηρία και τη Ναμίμπια (όλες οι άλλες αφρικανικές!), χωρίς να υπάρχει καθόλου η Ελλάδα στις πρώτες θέσεις. 

Διεθνές ένταλμα σύλληψης του πληρώματος του «Πορθητή» εκδίδει η Λευκωσία! - Αποστέλλει πολεμικά πλοία η Άγκυρα

Η Λευκωσία απαντάει στην πρόκληση-επιθετική ενέργεια των Τούρκων να ειβάλουν στην κυπριακή ΑΟΖ και να είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε παράνομη γεώτρηση εκδίδοντας διεθνές ένταλμα σύλληψης των πληρωμάτων του τουρκικού πλοίου-γεωτρύπανου «Φατίχ» (Πορθητής) και των υποστηρικτικών πλοίων που το συνοδεύουν όπως ανακοίνωσε το Ράδιο Κύπρος.

Ετοιμάζεται να ξεκινήσει την παράνομη γεώτρησή του το τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο «Πορθητής», σε σημείο που βρίσκεται σε απόσταση 40 ναυτικών μιλίων (74 χλμ.) δυτικά της Πάφου και εντός του τεμαχίου 19 (που δεν έχει καταχωρηθεί επίσημα) της κυπριακής ΑΟΖ.

Η κυριαρχία του Ισλάμ στη Γαλλία

Ο συμβολισμός της καταστροφικής πυρκαγιάς της Παναγίας των Παρισίων είναι αναμφίβολος. Μοιάζει σαν ο ίδιος ο Θεός να ήθελε να μας προειδοποιήσει με τον πιο αναμφισβήτητο τρόπο ότι, ο δυτικός Χριστιανισμός είναι στις φλόγες, καίγεται. Και μαζί με αυτόν ο δυτικός πολιτισμός.
«Οι χριστιανικές εκκλησίες στη Γαλλία είναι άδειες. Ο αριθμός των ιερέων μειώνεται διαρκώς, ενώ οι εν ενεργεία ιερείς στη χώρα είτε είναι υπερήλικοι, είτε προέρχονται από την Αφρική ή τη Λατινική Αμερική. Η θρησκεία που κυριαρχεί σήμερα στη Γαλλία είναι το Ισλάμ. Κάθε χρόνο κατεδαφίζονται εκκλησίες για να δημιουργηθεί χώρος κατασκευής εμπορικών κέντρων ή παρκινγκ αυτοκινήτων. Σε όλη τη χώρα ανεγείρονται τζαμιά που είναι πάντα γεμάτα. Μόνο το 2018 δέχτηκαν επιθέσεις 800 εκκλησίες στη Γαλλία». 

Η Τουρκία απορρίπτει την ΕΕ: Θα προστατέψουμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων

Όπως φαίνεται η Τουρκία δεν έχει σκοπό να συμμορφωθεί στις υποδείξεις της ΕΕ.

Στην Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας, Φεντερίκα Μογκερίνι απαντά το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΞ οι σχετιζόμενες με τους υδρογονανθρακές δραστηριότητες της Άγκυρας στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου βασίζονται στα νόμιμα δικαιώματα της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο.