MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Κ. Λουκόπουλος : Η Τουρκία προχωρά χτίζοντας μικρά τετελεσμένα

Ο αναλυτής θεμάτων Άμυνας και Ασφάλειας , αντιστράτηγος ε.α. Κωνσταντίνος Λουκόπουλος μιλώντας σήμερα στον 98.4 ανέλυσε γιατί, με άξονα τις κινήσεις στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Καστελλορίζου και Ρόδου αλλά και όλο το περίγραμμα των κινήσεων εδώ και 3 μήνες, η Τουρκία προχωρά σε de facto μικρά τετελεσμένα, χτίζοντας το προφίλ του διαλόγου για όλα , στον οποίο επιθυμεί με ένα τέτοιο ναρκοθετημένο πλαίσιο στο τέλος να σύρει την Ελλάδα, που δεν αντιδρά πειστικά, σε έναν τέτοιο διάλογο . 
 

Η ΕΛΛΑΔΑ 15 ΘΕΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΣΟΥΗΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ!

Σοκ προκαλεί η διεθνή κατάταξη Bloomberg (24-11-2020) σχετικά με την επιτυχή αντιμετώπιση του κορωνοϊού σε σχέση με την Οικονομία από τις διάφορες χώρες του κόσμου, με τίτλο “τα καλύτερα και χειρότερα μέρη που μπορεί να βρίσκεστε στην εποχή του Κορωνοϊού” και με στόχο να καταδειχθεί “πού αντιμετωπίστηκε ο ιός πιο αποτελεσματικά με την ελάχιστη διαταραχή στις επιχειρήσεις και την κοινωνία”!
 
Με άλλα λόγια, πρόκειται για κατάταξη όχι μόνο ως προς τους λιγότερους θανάτους, αλλά και ως προς την λιγότερη ταυτόχρονη ζημιά σε κοινωνία και οικονομία, καταγράφοντας έτσι για πρώτη φορά και τις δύο όψεις του “νομίσματος”! Καταγράφοντας δηλαδή και τους “θανάτους των ζωντανών”, των ονείρων, των ελπίδων, του αύριο…