MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

60 ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ πάνε για κλείσιμο. Ποια (και πού) βρίσκονται στην «κόκκινη ζώνη»...

Η προαναγγελία του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη για το κλείσιμο νοσοκομείων και μονάδων υγείας αιφνιδίασε αρκετούς αλλά όχι όλους και ιδιαίτερα τους παροικούντες τη ΝΔ από την περίοδο που βρισκόταν στην αντιπολίτευση...


Η συγκυρία κατά την οποία ο κ. Μητσοτάκης προέβη σε αυτή τη δήλωση γέννησε ακόμη περισσότερες απορίες δεδομένου ότι η χώρα βρίσκεται ακόμη στη δίνη της πανδημίας -και μάλιστα ενώπιον του περίφημου «τέταρτου κύματος»- και ο ίδιος μέχρι πρότινος δεσμευόταν για την στήριξη και ενδυνάμωση του εθνικού συστήματος υγείας. Κατά το περσινό πρώτο κύμα όλα αυτά είχαν συνοδευτεί και από τα απαραίτητα χειροκροτήματα ευγνωμοσύνης προς τους «ήρωες υγειονομικούς».

Δεν υπάρχει μέλλον εντός της γερμανικής ΕΕ

Θα έπρεπε να αναθεωρήσουμε τη θέση μας εντός της ΕΕ, η οποία δεν είναι ένα σύνολο ισότιμων κρατών, με τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις –αφού έχει μετατραπεί σε γερμανική, με μία κεντρική τράπεζα που εκβιάζει τα κράτη μέλη κατά το δοκούν και με εντολές της Γερμανίας. Προσπαθούν άλλωστε οι δύο επικεφαλής τους να οδηγήσουν όλες τις χώρες του Νότου στο γερμανικό ΔΝΤ, στον ESM – οπότε να τις εγκλωβίσουν για πάντα, μετατρέποντας τες σε αποικίες χρέους, όπως την Ελλάδα. Λύσεις πάντως υπάρχουν, ακόμη και για χρεοκοπημένες χώρες όπως η Ελλάδα – απαιτούν όμως μία ικανή πολιτική ηγεσία, σαφή γνώση των προβλημάτων χωρίς να εθελοτυφλεί κανείς, συγκεκριμένο και κοστολογημένο σχέδιο, αποφασιστικότητα, καθώς επίσης, κυρίως, όραμα για το μέλλον. Δεν αρκούν όμως μόνο όλα αυτά, αφού χρειάζεται επί πλέον να στηριχθεί από το σύνολο της κοινωνίας – προϋπόθεση για την οποία (στήριξη) είναι να εμπνέει η κυβέρνηση τους κυβερνωμένους, πείθοντας τους για την ορθότητα αυτών που πρέπει να δρομολογηθούν και για την ικανότητα της να τα εφαρμόσει. Δυστυχώς τίποτα δεν είναι απλό, ούτε ανώδυνο στη ζωή – ενώ μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.


Δρούγος: Πακιστάν & άλλες 4 χώρες προσανατολίζονται να αναγνωρίσουν τα κατεχόμενα ως τα μέσα 2022

Ο στρατιωτικός αναλυτής Αθανάσιος Δρούγος. μίλησε για την επίσκεψη της προξενικής ομάδας του Πακιστάν στα κατεχόμενα η οποία χαρακτηρίζεται από πολλούς ως πιθανή επίσημη αναγνώριση. Επεσήμανε ότι Πακιστάν, Αζερμπαϊτζάν, Λιβύη, Μπαγκλαντές και Γκάμπια προσανατολίζονται, από τα όσα έχουν καταθέσει στον οργανισμό ισλαμικής διάσκεψης, να προχωρήσουν σε αναγνώριση των περιοχών μέχρι τα μέσα του 2022.


Σε ότι αφορά το Αφγανιστάν, ανέφερε ότι το State Department καλωσορίζει τον τουρκικό ρόλο στο Αφγανιστάν. Μόνο οι Αμερικανικές ειδικές δυνάμεις θα παραμείνουν και 650 Αμερικανοί θα φρουρούν την οικία του Αμερικανοό πρέσβη στην Καμπούλ.

Γ.Πετράκος: «Η κυβέρνηση είναι απροκάλυπτα εχθρός της χώρας και των ανθρώπων της»

Νέο «χτύπημα» από τον Γ.Πετράκο


Ο γνωστός τραγουδιστής Γρηγόρης Πετράκος με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ασκεί σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για τα μέτρα που έχει ανακοινώσει για τον κορωνοϊό.

Η ανάρτηση

«Πλέον η κυβέρνηση αυτή είναι απροκάλυπτα εχθρός της χώρας και των ανθρώπων της.

Τραμπουκίζει και φοβερίζει, κλείνει νησιά, απομονώνει ομάδες πολιτών, διαχωρίζει ανθρώπους βάσει φρονημάτων, δωροδοκεί, εκβιάζει, φέρνει σε απελπισία επιχειρήσεις, καταστρέφει ολόκληρους κλάδους εργαζομένων! Με μια λέξη: Μαφία!