MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

Γ.Κοντογιώργης : Η Τουρκία προετοιμάζει τους όρους "λύσης"

Κατακτά στη πράξη αυτό που θέλει από την Ελλάδα. Ο καθηγητής Πολιτικής  Επιστήμης στο Πάντειο, Γιώργος Κοντογιώργης, μιλώντας στον 98.4 , υποστήριξε ότι η Χάγη που επικαλούνται στο ελληνικό πολιτικό σύστημα , δεν είναι παρά το άλλοθι για την ανυπαρξία στρατηγικής και επιλογής να λειτουργήσει η Ελλάδα αποτρεπτικά. 

Η Τουρκία , δεν πρόκειται να πάει σε καμία Χάγη , παρά μόνο αν πάρει αυτό που θέλει πρώτα με τετελεσμένα. 

Το ελληνικό πολιτικό σύστημα αντί να θέσει πειστικά κόκκινες γραμμές και να λειτουργήσει αποτρεπτικά, μας προετοιμάζει για νέες υποχωρήσεις πάνω σε δικά μας κυριαρχικά δικαιώματα και κυριαρχία . 

Έκρηξη των ανέργων: Έφτασαν το 1.128.421 το Δεκέμβριο

Η κυβέρνηση και τα φίλια προς αυτήν ΜΜΕ εξαγγέλλουν ότι με τον αναπτυξιακό νόμο που ψήφισαν και τα …μέτρα που λαμβάνουν για την απασχόληση, μειώνουν την ανεργία. Τα στοιχεία όμως της Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) την διαψεύδουν, όπως σημειώνουν η ΕΝΥΠΕΚΚ και ο Αλέξης Μητρόπουλος. 

Σύμφωνα με τον Πίνακα στη σελ. 4 της Έκθεσης του ΟΑΕΔ για τον Δεκέμβριο του 2019, οι άνεργοι ανέρχονται σε 1.128.421 (1.064.526 οι αναζητούντες εργασία συν 63.895 οι μη αναζητούντες), ήτοι στο εκρηκτικό ποσοστό 24% (1 μονάδα ανά 45.000 ανέργους), όπως φαίνεται κατωτέρω: 

Γερμανία-Τουρκία: Ένας διαχρονικός γεωπολιτικός έρωτας

Για τη μεταπολεμική Γερμανία (ίσως, υπό μια έννοια, και για την Γερμανική Αυτοκρατορία από την ίδρυσή της το 1871) οι οικονομικές σχέσεις αποτελούν έναν πολύ σημαντικό παράγοντα αλληλεξάρτησης σε διακρατικό επίπεδο. Για την αντίληψη των Γερμανών, η οικονομική ισχύς αποτελεί παράγοντα εξαιρετικής αποτελεσματικότητας, προκειμένου να εδραιωθεί η κυριαρχία τους επί άλλων χωρών. Ανεξαρτήτως αν για τη Γερμανία η κυριαρχία επιτυγχάνεται, τελικά, μέσω της πολιτικοστρατιωτικής ισχύος, όταν αυτή δεν είναι εφικτή, η οικονομική εξάρτηση των άλλων χωρών αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση, προκειμένου να δημιουργηθούν οι όροι για την τελική κυριάρχηση. 

Οι γερμανοτουρκικές σχέσεις ανάγονται στην εποχή της Γερμανικής Αυτοκρατορίας και της αντίστοιχης Οθωμανικής (τέλος 19ου αιώνα) και συνεχίζονται μέχρι σήμερα. Οι σχέσεις τους είναι πολιτικές, στρατιωτικές και οικονομικές. Οι δύο αυτοκρατορίες συμβίωναν εκείνη την περίοδο με βάση τη στρατηγική τους συμπληρωματικότητα, αλλά με προοπτικές διαφορετικές.

ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ: ΕΤΣΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ! Βίντεο για γερά νεύρα

Η μέχρι πρότινος σεβαστή Πρόεδρος του ΣτΕ και προτεινόμενη ήδη Πρόεδρος Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου (δείτε εδώ), αποκαλύπτει ίσως άθελά της (20-12-2018) το πώς λήφθηκαν οι απαράδεκτες αποφάσεις «δικαίωσης» των Μνημονίων και επομένως και εκείνες της μη επαναφοράς δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας! 

Το σκεπτικό είναι εξωφρενικό! Λήφθηκαν κατ΄ ουσίαν με βάση το «ταμιευτικό συμφέρον» του Δημοσίου (δημοσιονομική επιβάρυνση)! Και άρα όχι με βάση τα αυστηρά νομικά και κυρίως συνταγματικά κριτήρια (υπέρτατος νόμος είναι το Σύνταγμα), με τα οποία έκριναν κάποια άλλα μέλη του ΣτΕ και γι΄ αυτό μειοψήφησαν παλικαρίσια; 

Αν επρόκειτο όμως για ζητήματα με …»περιβαλλοντικό κίνδυνο», όπως η νομιμοποίηση αυθαιρέτων, τότε παρακάμπτεται το «ταμιευτικό συμφέρον» του κράτους, για να προφυλαχθεί το περιβάλλον…