MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

Η Μέρκελ τορπίλισε το Ελληνογαλλικό Αμυντικό Σύμφωνο με ρήτρα στρατιωτικής συνδρομής

Γράφει ο Νότης Μαριάς


Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Καθηγητής Θεσμών της ΕΕ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, πρώην Ευρωβουλευτής, notismarias@gmail.com

Το Κοινό Ανακοινωθέν που υπέγραψαν στις 11/2/2021 στο πλαίσιο του Φόρουμ Φιλίας η Ελλάδα, η Κύπρος, η Γαλλία, η Αίγυπτος, το Μπαχρείν, η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) «ικανοποιεί πλήρως την Ελληνική πλευρά καθώς έχει σαφείς αναφορές στο Διεθνές Δίκαιο, στο Δίκαιο της Θάλασσας και στην αποχή από απειλές ή χρήση βίας» (New Post 11/2/2021). Μάλιστα με τα ΗΑΕ η Ελλάδα έχει ήδη υπογράψει «ρήτρα αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής» «σε περίπτωση που απειληθεί η εδαφική ανεξαρτησία κάποιας από τις δύο χώρες» (H Καθημερινή 23/11/2021). Πρόκειται για την πρώτη διμερή συμφωνία τέτοιου τύπου που υπέγραψε η Αθήνα μετά το τέλος του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου καθώς με την ίδρυση του ΝΑΤΟ εγκαταλείφθηκε η πρακτική των διμερών αμυντικών Συμφώνων η οποία αντικαταστάθηκε από Σύμφωνα και ρήτρες συλλογικής ασφάλειας και αμοιβαίας συνδρομής. Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί το περίφημο άρθρο 5 του ΝΑΤΟ αλλά και η ρήτρα συνδρομής του άρθρου 42 παρ.7 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αρμαγεδδών συνώνυμο του Μητσοτάκης

Νέος Αρμαγεδδών προέκυψε στην χώρα μας μετά και το νέο διάγγελμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021 περί γενικού εγκλεισμού της ελληνικής κοινωνίας μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου και από εκεί και μετά βλέποντας και κάνοντας από τους νεόκοπους μάγους της πολιτικής… Το απόγευμα της περασμένης Τρίτης λοιπόν, αναγγέλθηκε ο οριστικός θάνατος της επιχειρηματικότητας, του μικρομεσαίου, του μεροκαματιάρη. Όπως δε δηλώνει ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Εμπόρων (ΓΣΕΒΕΕ) Γιώργος Καββαθάς:


“Το 3ο lockdown είναι η απόλυτη καταστροφή για την οικονομία. Καταστρέφονται οι κλάδοι της εστίασης και του λιανικού εμπορίου, αλλά και άλλων κλάδων”. 
 

Υπερβολές και ψευδείς ειδήσεις μέχρι και με την κακοκαιρία - Γιατί;

( John.k - Βασικά όπως όλα δείχνουν... τα ΜΜΕ, λένε ψέματα ακόμα και στα ψάρια …. )
 
Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Μήδεια» -όπως την ονόμασαν- η οποία μπορεί να θεωρηθεί και ως μία φυσιολογική για την εποχή​ κακοκαιρία, καθώς βρισκόμαστε στα μέσα Φεβρουαρίου.

Όμως τις τελευταίες ημέρες τα μεγάλα κανάλια και γενικώς τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ παρουσιάζουν με έναν υπερβολικό τρόπο την κακοκαιρία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα όσα έδειξε στο χθεσινοβραδινό δελτίο του το ΣΚΑΙ, εκεί που «είδαν» ένα μέτρο χιόνι στη Θεσσαλία.