MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Χώρα ή χώρος η Ελλάδα; – Η Πρόεδρος την θέλει χώρο, ο λαός χώρα…

Τα όσα είπε προ ημερών η Πρόεδρος της Δημοκρατίας για το δημογραφικό δεν είναι κάτι νέο. Είναι το στερεότυπο των κάθε είδους δικαιωματιστών. «Η Ελλάδα θα λύσει το δημογραφικό της πρόβλημα με την ενσωμάτωση μεταναστών». Τόσο απλά! Ούτε καν μία επιφύλαξη για το εάν κατηγορίες μεταναστών μπορούν να ενσωματωθούν και να γίνουν Έλληνες. Ο φιλελέ λαϊκισμός στο απόγειό του.


Υπενθυμίζω ότι –με την Ελλάδα να πέφτει στον γκρεμό– μία από τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου (2009-2011) ήταν να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο για την παραχώρηση ιθαγένειας! Πριν το 1990 ο Κώδικας Ιθαγένειας απασχολούσε μόνο τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες και τους νομικούς, όχι την κοινή γνώμη, επειδή μέχρι το 1990 η Ελλάδα φιλοξενούσε ελάχιστους μετανάστες. Δεν είχε πολιτική σημασία εάν οι προϋποθέσεις απόδοσης ιθαγένειας θα ήταν σφικτές ή χαλαρές. Το 2010, όμως, είχε κρίσιμη σημασία, επειδή επηρέαζε την ταυτότητα και το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας.

Παπαγγελόπουλος: «Έχω αποδείξεις ότι δωροδοκήθηκαν πολιτικοί – Θα κάνω φέιγ βολάν τα έγγραφα»

Για την κατάρρευση του μυθεύματος περί «σκευωρίας» στην υπόθεση Novartis μίλησε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στον Alpha 98,9 και τους δημοσιογράφους Τάκη Χατζή και Δήμο Βερύκιο.


«Προσπάθησαν να πουν ότι όλα ήταν σκευωρίες δικές μου κι αυτό είναι η μεγαλύτερη απάτη από συστάσεως του ελληνικού κράτους. Δύο χρόνια τα μέσα μαζικής εξαπάτησης βομβαρδίζουν με ψέματα, συκοφαντίες και παραλογισμούς την κοινή γνώμη. Και τώρα που αποκαλύφθηκε ένα πιο μεγάλο σκάνδαλο από τη Novartis, το σκάνδαλο της πολιτικής απάτης, δεν διανοούμαι να περιμένω ότι θα έχω το 1/20 του χρόνου των ψεμάτων που διοχετεύτηκαν στην κοινή γνώμη», δήλωσε ο πρώην υπουργός.