MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

Συνέντευξη Ν. Λυγερού στον Ηλ. Παπανικολάου.

Συνέντευξη Ν. Λυγερού στον Ηλ. Παπανικολάου. Leaders, StarTV

10 Ιουν 2019

Με θέμα : Γεωπολιτικά, Εξελίξεις, Τουρκία, Ελληνισμός, Εκλογές

Το άρθρο-παρέμβαση Σημίτη – ‘Αποκαθήλωση’ σημείο προς σημείο

Όταν ένας επί οκταετία πρώην πρωθυπουργός αρθρογραφεί για εθνικά θέματα (Καθημερινή 9-6-2019), είμαστε υποχρεωμένοι να τον ακούσουμε. Όχι να αποδεχθούμε όσα λέει, αλλά να μην τα προσπεράσουμε. Ο Σημίτης, άλλωστε, έγραψε για ένα ζήτημα, το οποίο αιωρείται σαν ανησυχητικό ερώτημα στη δημόσια σφαίρα, παρότι τα κόμματα που διεκδικούν την ψήφο των Ελλήνων ελάχιστα ασχολούνται με τα ελληνοτουρκικά και ειδικότερα με το ενδεχόμενο να προκύψει θερμό επεισόδιο.

Ας εξετάσουμε, όμως, σημείο προς σημείο τα όσα μας λέει ο τέως πρωθυπουργός:

Στα σκουπίδια οι λίστες Λαγκάρντ και Μπόργιανς! Παραγραφή και επιστροφή(;) χρημάτων στους “κατηγορούμενους”

( John.k - Όταν σε μια δικογραφία εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα , τότε η δικογραφία πηγαίνει στην βουλή για να αποφασίσει την ποινή. Έτσι λοιπόν για τις λίστες Μπόργιανς και Λανγάρντ η βουλή αποφάσισε πως είναι όλοι τους αθώοι (μιας και εμπλέκονται πρόσωπα από όλα τα κόμματα, φίλοι και συγγενής) … Ομερτά ; Όχι…. Ελληνική «δικαιοσύνη» και «πολιτικό» σύστημα … Αποφασίζει ο ένοχος την ποινή του…..  )

Την αναδρομική παραγραφή όλων ανεξαιρέτως των φορολογικών υποθέσεων που αφορούν στις λίστες Λαγκάρντ και Μπόργιανς, την ακύρωση όλων των ελέγχων που ήδη διενεργήθηκαν σε φυσικά πρόσωπα τα οποία περιλαμβάνονται στις συγκεκριμένες λίστες, καθώς και τη ματαίωση όσων ελάχιστων ελέγχων απέμεναν να διενεργηθούν αναμένεται να προκαλέσει μια νέα απόφαση-βόμβα που εκδόθηκε πρόσφατα από δικαστήριο των Αθηνών.