MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

«Με τον κατευνασμό το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να τουρκέψουμε»! Δημ.Κούβελας

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας & Κλινικής Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Κούβελας,συμμετέχει με το πολιτικό του σχήμα την ΠΝΟΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, στην προσπάθεια που κάνει το κίνημα ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ στις ευρωεκλογές της Κυριακής.
 
Επίκεντρο της ατζέντας του ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ είναι η εθνική κυριαρχία και η Κύπρος. Όπως προκύπτει από τη συζήτηση που έχουμε με τον κ.Κούβελα η εθνική κυριαρχία δεν εξασφαλίζεται μόνο με όπλα και στρατό. Η οικονομία, η εκπαίδευση, η παροχή αξιοπρεπούς ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και στο πιο μικρό νησί του Αιγαίου, στο πιο απομακρυσμένο σημείο της ελληνικής επικράτειας είναι θωράκιση της κυριαρχίας μας.
 

«Κατηγορώ» Καρυστιανού κατά του πρωθυπουργού: «Το όνομα σας αναφέρθηκε σε ποινικά κολάσιμη πράξη»

Συνέντευξη τύπου από τον Σύλλογο Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών "28-2-2023" με θέμα "Το αίτημα 1.500.000 πολιτών για την τροποποίηση της ποινικής ευθύνης Υπουργών και της βουλευτικής ασυλίας", Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024. Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχαν η Πρόεδρος του Συλλόγου "ΤΕΜΠΗ 28-2-2023" Μαρία Καρυστιανού, ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος Δημήτρης Βερβεσός, η Αντιπρόεδρος ΣτΕ ετ. Μαρία Καραμανώφ και ο Αν. Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νομικής ΕΚΠΑ Νίκος Παπασπύρου. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI) 
 
Η Μαρία Καρυστιανού πρόεδρος του Συλλόγου «ΤΕΜΠΗ 28-2-2023»,  στη συνέντευξη Τύπου για το Έγκλημα των Τεμπών, στα γραφεία του Δικηγορικού Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών απευθύνθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη:
 

Τεράστιες αυξήσεις στις εισαγωγές φρούτων και λαχανικών – Προβληματισμός με τα νέα στοιχεία

Οι ελληνοποιήσεις και η χρήση φυτοπροστατευτικών προϊόντων
 
Ζητήματα παράνομων «ελληνοποιήσεων» προϊόντων, αλλά και της μειωμένης εγχώριας παραγωγής τίθενται με αφορμή τα νέα στοιχεία, που αφορούν στις εισαγωγές φρούτων και λαχανικών στην χώρα μας, τους πρώτους πέντε μήνες του έτους.
 
Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής, Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών INCOFRUIT-HELLAS, οι εισαγωγές ήταν αυξημένες κατά 23,26% φέτος. Συγκεκριμένα, οι ανήλθαν σε 383.324 τόνους φρούτων και λαχανικών έναντι των 310.979 τόνων του ίδιου διαστήματος του περασμένου έτους.