MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

Ελλάδα-Τουρκία και Στρατηγική στην Ανατολική Μεσόγειο

Η Τουρκική Επιθετικότητα και η στρατηγική βάθους στην Ανατολική Μεσόγειο

- Το πλέγμα αποκοπής της Ελλάδας από τις θαλάσσιες ζώνες της και τα νέα δεδομένα με Κρήτη, Κάσο, Κάρπαθο , Ρόδο και Καστελόριζο

- Το παιχνίδι με την ελληνική υφαλοκρηπίδα και η ζωτικότητα του θαλάσσιου χώρου νότια της Κρήτης 
- Γιατί η Λιβύη μετατρέπεται σε στρατηγική προτεραιότητα της Τουρκίας και ο ρόλος της κυβέρνησης Σάρατζ 

Σ. Καμενόπουλος : Επιστήμη fake news και Περιβάλλον

Ο Σωτήρης Καμενόπουλος διδάκτορας στη Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης, μιλώντας στον 98.4 ανέλυσε μια άγνωστη στο ευρύ κοινό απόφαση του Εφετείου στην Καρλσρούη , αναφορικά με το χαρακτηρισμό ως fake news, από «εξειδικευμένη» ιστοσελίδα ελέγχου αξιοπιστίας, ανακοίνωσης 150 επιστημόνων ανά τον κόσμο που διαφοροποιούνταν από την κεντρική αντίληψη περί κλιματικής κρίσης. Ημέρα του περιβάλλοντος, συνέδεσε τα ενεργειακά παιχνίδια και τα συμφέροντα πίσω από τις ΑΠΕ και την ταχεία απόσυρση του λιγνίτη από την Ελλάδα, με τα ευρύτερα γεωπολιτικά παιχνίδια στην περιοχή μας. 

Ο ΟΗΕ λανσάρει τη Νέα Παγκόσμια Τάξη

Ο νέος ιστότοπος του ΟΗΕ παρουσιάζει τη νέα οικονομική, πολιτική και ευτυχισμένη παγκόσμια τάξη. 

Ο “Happytalism” είναι ο νέος παγκόσμιος καπιταλισμός και πρέπει να μας επιβληθεί. 


ΜΚΟ και παράνομη μετανάστευση

Φαίνεται καθαρά πως η παράνομη μετανάστευση έχει εξελιχθεί σε μία συμπαιγνία της ελληνικής κυβέρνησης και της Ευρώπης – δηλαδή της Γερμανίας. Στηρίζεται δε από τις διεθνείς ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, αφενός μεν κερδίζοντας τεράστια ποσά, αφετέρου συνεργαζόμενες με την Τουρκία που τους προμηθεύει «εμπόρευμα» – δύστυχους μετανάστες. Προφανώς τους είναι αδιάφορος ο στόχος της Τουρκίας, ο οποίος δεν είναι άλλος από το βίαιο εποικισμό της Ελλάδας – οπότε την αμυντική της αποδυνάμωση και τη μετατροπή της σε δορυφόρο της, με τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου κοκ. Αδιάφορος τους είναι επίσης ο στόχος των οργανώσεων «τύπου Soros» – η δημιουργία δηλαδή πολυπολιτισμικών κοινωνιών, εύκολα ελεγχόμενων και με χαμηλό εργατικό κόστος.

Ο μύθος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Η ίδια εκείνη «Αριστερά», η οποία χθες ακόμη έπαιζε τον ρόλο του «χρήσιμου ηλίθιου» (Λένιν) στις διάφορες εκστρατείες ειρήνης του Κρεμλίνου και δεν υπέφερε την έκφραση «ανθρώπινα δικαιώματα», όταν αυτή έβγαινε από τα χείλη του Ρίγκαν και της Θάτσερ ­ η ίδια εκείνη «Αριστερά» αποτελεί σήμερα τον «χρήσιμο ηλίθιο» των πολυεθνικών εταιρειών και του οικουμενιστικού αμερικανισμού. Κίνητρά της είναι η πολιτική αφέλεια και τα χειροπιαστά κοινωνικά οφέλη, αν και σε πολύ διαφορετικές δόσεις και μείξεις εκάστοτε. Βέβαια, πολλοί «αριστεροί» τρέφουν ακόμη την ψευδαίσθηση ότι εκπροσωπούν την αντίθεση προς το «σύστημα», μόνο και μόνο επειδή ενίοτε επικαλούνται την ιδεολογία του συστήματος ενάντια στην πραγματικότητά του. Έτσι πορίζονται τον άσπιλο μανδύα, τον οποίο κατόπιν φορούν επιδεικτικά. Η ιδεολογία όμως του συστήματος, δηλαδή η συνείδησή του, αποτελεί εξίσου μέρος του όσο αποτελεί και η πρακτική του, δηλαδή η κοιλιά του. Και υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι εδώ η κοιλιά κοιμάται λιγότερο από τη συνείδηση και την κατευθύνει.