MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 2 Απριλίου 2022

Πόσοι πλήρως εμβολιασμένοι έχασαν τη μάχη με τον κορονοϊό

( John.k - Στα κανονικά κράτη δημοσιεύουν τα στοιχεία , στο Μητσοτακιστάν απαγορεύεται δια ροπάλου )
 
Η Ελλάδα εξακολουθεί να μη δίνει στοιχεία για το πόσοι πλήρως εμβολιασμένοι έχουν χάσει τη μάχη με τον κορονοϊό. Την πρώτη και τελευταία φορά που είχε αναφερθεί σε αυτό το θέμα ο υπουργός Υγείας, είχε δώσει ποσοστό 16% επί του συνόλου των νεκρών. Όμως τότε (Ιανουάριος 2022) ο ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων στις ΜΕΘ ήταν μόλις 20% ενώ σήμερα πλέον το ποσοστό αυτό σκαρφάλωσε στο 41%. Είναι βέβαιο ότι έχει αυξηθεί σημαντικά και το αντίστοιχο ποσοστό των εμβολιασθέντων που κατέληξαν.

Το ποσοστό των εμβολιασμένων που τελικά πέθαναν από κορονοϊό είναι σίγουρα πολύ υψηλότερο από της Κύπρου, η οποία είναι πιο διαφανής σε αυτό το ζήτημα και δημοσιεύει κατά διαστήματα αναλυτικά συμπεράσματα. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του κυπριακού υπουργείου Υγείας, οι πλήρως εμβολιασμένοι που έχασαν τη μάχη με τον κορονοϊό είναι είναι 28,1 ανά 100.000 πληθυσμού. Oι ανεμβολίαστοι που έχασαν τη μάχη είναι τριπλάσιοι, 91 ανά 100.000 κατοίκους.

Αιφνιδιαστικό μήνυμα Ιωαννίδη (Stanford University): Διεθνώς να δηλώσουν το τέλος της πανδημίας οι υπεύθυνοι δημόσιας υγείας

«Εάν η αντίληψη του κινδύνου επικεντρώνεται σε αριθμό τεκμηριωμένων κρουσμάτων, η ψευδής αντίληψη των καταστάσεων έκτακτης ανάγκης μπορεί να είναι δύσκολο να αρθεί», γράφει ο Ιωαννίδης


Ο Γιάννης Ιωαννίδης , Καθηγητής Ιατρικής, Επιδημιολογίας και Υγείας του Πληθυσμού αλλά και της Στατιστικής και της Επιστήμης Βιοϊατρικών Δεδομένων στο Stanford University, και ο οποίος θεωρείται από τους εξέχοντες επιστήμονες για την υπεράσπιση της ιατρικής που βασίζεται σε στοιχεία, έχει δεχτεί σκληρή κριτική τα τελευταία δύο χρόνια.
 
Όπως πολλοί ειδικοί σε θέματα υγείας υψηλού κύρους, ο Ιωαννίδης έκανε κάποιες προβλέψεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας που τελικά αποδείχθηκαν λανθασμένες.