MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

Διεθνής έκθεση: Υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας λένε οι Έλληνες πολίτες

Απειλές για τη δημοκρατία, η οικονομική ανισότητα και η διαφθορά • Η κυβέρνηση δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πολιτών.
 
Ακόμα μια διεθνής έκθεση που καταγράφει την πεποίθηση των Ελλήνων πολιτών πως υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας στη χώρα. Όπως εκτιμούν, η οικονομική ανισότητα και η διαφθορά αποτελούν απειλές για τη δημοκρατία. Παράλληλα, τονίζουν πως η κυβέρνηση δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τους, όσον αφορά το θέμα της δημοκρατίας.
 
Συγκεκριμένα, στη φετινή ετήσια έκθεση του Democracy Perception Index 2023 η Ελλάδα καταγράφει πολύ χαμηλά σκορ σε σχέση με άλλες 52 χώρες που συνολικά αντιπροσωπεύουν πάνω από το 75% του παγκόσμιου πληθυσμού. 
 

Ο Αρης «έκανε όργια!»

Και ψειριάρη και κατσαπλιά και δειλό δηλωσία και έκφυλο χαρακτήριζε ο Νίκος Ζαχαριάδης τον Βελουχιώτη
 
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας είναι επικεφαλής της ελληνόφωνης αντιπροσωπίας της βιομηχανίας εξαγωγής επανάστασης. Το κεντρικό εργοστάσιο (η ΕΣΣΔ) έχει βαρέσει φαλιμέντο, αλλά η αντιπροσωπία, το ΚΚΕ δηλαδή, λειτουργεί ακόμα, αδρά επιδοτούμενη από το καθεστώς που -υποτίθεται ότι- θέλει να ανατρέψει.
 
Ο κ. Κουτσούμπας μίλησε στη Λαμία και, μεταξύ άλλων, είπε: «Είδαμε ότι τη Δευτέρα επισκέφθηκε την πόλη μας και ο κ. Τσίπρας. Μίλησε, μάλιστα, εδώ δίπλα, στην πλατεία Λαού, στο άγαλμα του Aρη. Πάλι καλά που δεν έπεσε να τον πλακώσει».
 
Αφού ο κ. Κουτσούμπας μίλησε για τον Aρη Βελουχιώτη, τον έκφυλο σίριαλ κίλερ που έσφαζε γυναικόπαιδα και παρουσιάζεται ως «απελευθερωτής» από το αφελληνισμένο πολιτικο-μιντιακό σύστημα, ας του θυμίσουμε τι έλεγε ο Νίκος Ζαχαριάδης, προκάτοχός του στην ηγεσία του ΚΚΕ, στην Γ΄ Διάσκεψη του ΚΚΕ,* που έγινε από τις 10 έως τις 14 Οκτωβρίου 1950:
 

Οι ελλείψεις φαρμάκων απειλούν τη δημόσια Υγεία

Ντάνι Βέργου

 
Οι φαρμακοποιοί μιλούν για μια κατάσταση η οποία αποτελεί «κίνδυνο για την υγεία των ασθενών, που έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο» ● Η πολιτεία, παρά τις δεσμεύσεις της Ν.Δ., όχι μόνο δεν παίρνει κανένα μέτρο, αλλά αντιθέτως διακινδυνεύει ακόμη περισσότερο την επάρκεια με αποφάσεις για την άρση της απαγόρευσης εξαγωγών φαρμάκων ● Αυτή τη στιγμή οι ελλείψεις αγγίζουν τους 500 κωδικούς που αφορούν και βασικά σκευάσματα για την επιβίωση ασθενών!
 

Επτά σενάρια τρόμου μετά τη χρεοκοπία στις ΗΠΑ: Από τη στάση πληρωμών στο δημόσιο έως την κατάρρευση μετοχών και ομολόγων

Τι θα γίνει αν δεν επιτευχθεί συμφωνία για την άνοδο του ανώτατου ορίου χρέους μέσα στις επόμενες μέρες και οι ΗΠΑ χρεοκοπήσουν; Θα απολυθούν εργαζόμενοι της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, θα διακοπούν τα επιδόματα κοινωνικής ασφάλισης προς τους γέροντες, θα βρεθούν στα ύψη τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων, θα κλονιστεί ολόκληρο το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα... 
 
Τι θα γίνει αν δεν επιτευχθεί συμφωνία για την άνοδο του ανώτατου ορίου χρέους μέσα στις επόμενες μέρες και οι ΗΠΑ χρεοκοWebService1.asmx?WSDLπήσουν;