MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

Φίλης Γ.: Λάθος στρατηγική από τη Δύση η οποία κινδυνεύει με καταστροφή αν ...

Γιώργος Φίλης, διδάκτωρ Γεωπολιτικής και καθηγητής Γεωστρατηγικής στην εκπομπή "Ο Εξαρχείων" (21-02-2022).


Ο κ. Φίλης σχολίασε το χθεσινό διάγγελμα του Ρώσου Προέδρου Πούτιν, και πως αλλάζουν οι ισορροπίες.

Επεσήμανε ότι η Δύση έχει ακολουθήσει λάθος στρατηγική και κινδυνεύει να καταστραφεί αν ενωθούν οι Ευρασιατικές δυνάμεις.

Είπε ότι βρισκόμαστε σε μια παρά πολύ δύσκολη κατάσταση και τόνισε ότι θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις κινήσεις που θα κάνουμε από εδώ και πέρα.

Σταθακόπουλος Δ.: Πόσο επηρεάζει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις η Ρωσο-Ουκρανική κρίση.

Ο Δημήτρης Σταθακόπουλος, νομικός και οθωμανολόγος, στην εκπομπή "Συνδέσεις" (17-02-2022).

Ο κ. Σταθακόπουλος ανέλυσε αρχικά την αλλαγή ονόματος που έχει ανακοινώσει ο κ. Ερντογάν και γιατί η Τουρκία από «Turkey» σύντομα θα αναγράφεται ως «Türkiye».

Στη συνέχεια σχολίασε τις πρόσφατες τουρκικές προκλήσεις και τα οφέλη που επιδιώκει ο Τούρκος Πρόεδρος εκμεταλλευόμενος την κρίση στην Ουκρανία.

Μιλώντας για τις αναφορές του Τούρκου Πρέσβη στην Συνθήκη της Λωζάννης, ο κ. Σταθακόπουλος είπε ότι "θα δημιουργούσε ένα κακό νομολογιακό προηγούμενο και σε άλλες χώρες. Δε νομίζω ότι η παγκόσμια κοινότητα είναι διατιθεμένη να ακούσει τέτοια πράγματα".

Κανένας σεβασμός από Κεραμέως προς την ελληνική σημαία

Η υπουργός Παιδείας δεν είχε κανένα πρόβλημα να… πεταχθεί η σημαία μας στο έδαφος
 
 
Και η ντροπή… ντράπηκε με την απαράδεκτη συμπεριφορά της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Ξάνθη, και τη στάση της απέναντι στην ελληνική σημαία.
 
Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται σε βίντεο από την εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια μνημείου για τους Εβραίους της Ξάνθης που εξοντώθηκαν από τους ναζί, με μια βίαιη κίνηση, αφού η κυρία Κεραμέως και οι άλλοι επίσημοι τράβηξαν με άγαρμπο τρόπο την αιματοβαμμένη γαλανόλευκη σημαία από το μνημείο για να το ξεσκεπάσουν, στη συνέχεια, με μια απίστευτη κίνηση, αρχικά την άφησαν βιαστικά να σύρεται στο έδαφος και στη συνέχεια την τοποθέτησαν δίχως ίχνος σεβασμού, τσαλακωμένη, κάτω, δίπλα στο μνημείο. Ναι, η υπουργός Παιδείας δεν είχε κανένα πρόβλημα να… πεταχθεί η σημαία μας στο έδαφος και να παραμείνει εκεί, αδίπλωτη, σαν ένα οποιοδήποτε… απλό κομμάτι πανί!
 

Κάτι κρύβουν; – Τα CDC στις ΗΠΑ συλλέγουν στοιχεία για τα εμβόλια αλλά δεν δημοσιοποιούν αποτελέσματα

Με τους νεκρούς από τα εμβόλια να έχουν φθάσει στους 24.000 και οι συνολικές παρενέργειες τα 1.119.061 τα ερωτήματα που τίθενται είναι πολλά
 
Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων τα CDC στις ΗΠΑ φαίνεται ότι έχουν αποκρύψει δεδομένα για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων εγείροντας θέματα που αφορούν την αξιοπιστία αλλά και τις παρενέργειες που έχουν παρουσιαστεί.
 
Με τους νεκρούς από τα εμβόλια να έχουν φθάσει στους 24.000 και οι συνολικές παρενέργειες τα 1.119.061 τα ερωτήματα που τίθενται είναι πολλά.