MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

Σταθακόπουλος Δ.: Πόσο επηρεάζει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις η Ρωσο-Ουκρανική κρίση.

Ο Δημήτρης Σταθακόπουλος, νομικός και οθωμανολόγος, στην εκπομπή "Συνδέσεις" (17-02-2022).

Ο κ. Σταθακόπουλος ανέλυσε αρχικά την αλλαγή ονόματος που έχει ανακοινώσει ο κ. Ερντογάν και γιατί η Τουρκία από «Turkey» σύντομα θα αναγράφεται ως «Türkiye».

Στη συνέχεια σχολίασε τις πρόσφατες τουρκικές προκλήσεις και τα οφέλη που επιδιώκει ο Τούρκος Πρόεδρος εκμεταλλευόμενος την κρίση στην Ουκρανία.

Μιλώντας για τις αναφορές του Τούρκου Πρέσβη στην Συνθήκη της Λωζάννης, ο κ. Σταθακόπουλος είπε ότι "θα δημιουργούσε ένα κακό νομολογιακό προηγούμενο και σε άλλες χώρες. Δε νομίζω ότι η παγκόσμια κοινότητα είναι διατιθεμένη να ακούσει τέτοια πράγματα".


 
Συνέχισε μιλώντας για το κατά πόσο θα επηρεάσει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις η κρίση ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία.

Τόνισε πως η Τουρκία έχει χαρακτηρισθεί ως “Επιτήδιος Ουδέτερος" αναφορικά με την στάση της να ισορροπεί μεταξύ Ανατολής και Δύσης και να χρησιμοποιεί τον εαυτό της, με το αζημίωτο ως Δούρειο Ίππο, είτε της Ρωσίας κατά της Δύσεως είτε της Δύσεως κατά της Ανατολής και το αντίστροφο.

Ανέδειξε επίσης και τα οφέλη της ελληνικής ναυτιλίας με τα πλοία μεταφοράς υγροποιημένου αερίου (LNG) που έχει κάνει το τελευταίο χρόνο και σε ποιο βαθμό η οικονομία της ναυτιλίας θα έχει αντίκτυπο στη χώρα.
 
Πηγή: ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου