MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Υπάρχει θέμα με τις απόψεις Μητσοτάκη για το Κυπριακό και τους αγωγούς-Βίντεο από την Κύπρο

Υπάρχει θέμα και μάλιστα μεγάλο…Μπορεί ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας να διέψευσε όσα αναφέρονται στο βιβλίο του Κωστή Χατζηκωστή για τις θέσεις Μητσοτάκη σχετικά με το Κυπριακό, το ενεργειακό ζήτημα και τους αγωγούς και τα εθνικά θέματα.
 
Σύμφωνα με όσα γράφονται στο βιβλίο και στηρίζονται σε μαρτυρίες του Νίκου Αναστασιάδη ο κ.Μητσοτάκης ήταν υπέρ της διακοπής των γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ για να ηρεμήσουν οι Τούρκοι! Επιπλέον προκύπτει ότι θεωρεί το Κυπριακό πρόβλημα το οποίο δεν μπορεί να το βρίσκει μπροστά της η Ελλάδα!
 
Η διάψευση Αναστασιάδη όπως θα δείτε και στο βίντεο δεν πείθει κι επειδή η προεκλογική περίοδος στην Ελλάδα ξεκίνησε και επισήμως, είναι καλό ο Έλληνας πρωθυπουργός να ξεκαθαρίσει τις απόψεις του για τα μεγάλα εθνικά θέματα.
 

Σε ύψος-ρεκόρ 2,3 τρισεκατομμυρίων ευρώ το γερμανικό χρέος

Σε ύψος-ρεκόρ, 2,3 τρισεκατομμυρίων ευρώ ανέρχεται το συνολικό χρέος της Γερμανίας, κυρίως εξαιτίας των συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού και της ενεργειακής κρίσης.
 
Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, το χρέος ομοσπονδίας, κρατιδίων, δήμων και κοινοτήτων έφθασε στο τέλος του 2022 τα 2367,3 δισεκατομμύρια ευρώ, κατά 2% ή 46,1 δισεκατομμύρια ευρώ υψηλότερο απ' ό,τι ήταν τον Δεκέμβριο του 2021. Το ομοσπονδιακό χρέος αυξήθηκε κατά 4,6%, στα 1620,4 δισεκατομμύρια ευρώ. «Αυτό οφείλεται κυρίως στη συνεχιζόμενη αύξηση των απαιτήσεων χρηματοδότησης από το Ταμείο Οικονομικής Σταθεροποίησης (WSF), ως αποτέλεσμα της πανδημίας των τελευταίων ετών και της τρέχουσας ενεργειακής κρίσης», αναφέρουν οι στατιστικολόγοι.