MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

«Εγκέλαδος της Τουρκίας και της Ανατολίας ο Ερντογάν»-Σταύρος Καλεντερίδης

«Εγκέλαδος της Τουρκίας και της Ανατολίας είναι ο Ερντογάν». Ο Σταύρος Καλεντερίδης διεθνολόγος και πολιτικός επιστήμονας αναλύει όσα προκύπτουν για την Τουρκία αλλά και για την Ελλάδα, μετά από το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου στην Τουρκία και στη Συρία.
 
Μπορεί το καθεστώς Ερντογάν να εκμεταλλευθεί ακόμη κι αυτό το τραγικό γεγονός;
 
Είναι λογικό κάποιοι στην Αθήνα να έχουν αρχίσει να μιλούν ξανά για «διπλωματία των σεισμών»;
 

Σεισμός σε Συρία και Τουρκία: Η φωτογραφία που ντροπιάζει την ανθρωπότητα

Η ανθρώπινη θηριωδία έρχεται να συμπληρώσει τον καταστροφικό σεισμό


Μία εικόνα 1000 λέξεις. Μόνο που η συγκεκριμένη εικόνα περιλαμβάνει χίλιους νεκρούς. Είναι οι νεκροί από τον σεισμό που έπληξε την Συρία μαζί με την Τουρκία και μέχρι στιγμής ανέρχονται στις 1000 ψυχές.

Στην άλλη φωτογραφία βλέπετε τον αεροπορικό συνωστισμό, με την ανθρωπιστική βοήθεια. Μόνο που τα αεροσκάφη που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια προσγειώνονται αποκλειστικά στην Τουρκία. Δεν υπάρχει ούτε ένα αεροσκάφος να προσγειωθεί στην πολύπαθη Συρία που αναμένεται κι αυτή να έχει χιλιάδες νεκρούς, τραυματίες, εγκλωβισμένους, ξεσπιτωμένους.

H αμερικανική αυτοκρατορία καταρρέει – Έχουν εισβάλει 297 φορές σε 77 χρόνια…και η ήττα έναντι της Ρωσίας

Όταν οι μεγαλ
ύτεροι κατασκευαστές όπλων ελέγχουν την Κυβέρνηση, αντί η Κυβέρνηση να ελέγχει τους μεγαλύτερους κατασκευαστές όπλων, αυτό δεν είναι απλώς καπιταλισμός, αλλά είναι δικτατορικός καπιταλισμός
 
Ενώ μια απλώς εγχώρια δικτατορία δεν αποτελεί κίνδυνο για τα άλλα έθνη, μια διεθνής δικτατορία – ή “αυτοκρατορία” – αποτελεί κίνδυνο για τα άλλα έθνη, επειδή κάθε αυτοκρατορία προσπαθεί να αυξήσει ή να επεκτείνει τον έλεγχό της (τους).
 
Επίσης, επειδή αυτή η ιμπεριαλιστική στόχευση είναι ή θα έπρεπε να είναι μέρος του ίδιου του ορισμού της “αυτοκρατορίας”, επειδή κάθε αυτοκρατορία είναι χτισμένη με αυτόν τον τρόπο (ακόρεστη επιθυμία για ανάπτυξη), και επίσης επειδή κάθε αυτοκρατορία οδεύει προς εξαφάνιση στο βαθμό που εγκαταλείπει αυτή τη φιλοδοξία και εγκαταλείπει κάθε περιοχή που προηγουμένως ήλεγχε.