MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Αντ. Φώσκολος : Οι Υδρογονάνθρακες της Κρήτης και οι υπερβολές για το Κλίμα

Ο ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Αντώνης Φώσκολος , μιλώντας στον 98.4 από τον Καναδά που βρίσκεται αυτή την εποχή, εξήγησε γιατί η Κρήτη νότια και ανατολικά και η Κυπριακή ΑΟΖ , γίνονται το μεγάλο επίδικο όχι μόνο για την Τουρκία αλλά και για όλους τους μεγάλους παίκτες ισχύος στην Ανατολική Μεσόγειο. 

(Μ)αντάρα εις τον κύβο

Γράφει ο Γεώργιος Π. Μαλούχος 

Οι κυβερνητικές επιδόσεις στο Ανατολικό Αιγαίο συνιστούν σοβαρή αποτυχία. Αποτυχία και στα δύο μεγάλα προβλήματα με τα οποία έρχεται αυτή τη στιγμή αντιμέτωπη η Ελλάδα εξ ανατολών. Αποτυχία που δεν δείχνει σημάδια ότι θα είναι πρόσκαιρη, ή ότι θα μπορέσει κάπως να αναταχθεί. Το αντίθετο: φαίνεται ότι και ως προς τα δύο ζητήματα ένα νέο status διαμορφώνεται, ουσιωδώς χειρότερο από εκείνο που επικρατούσε μέχρι τώρα.

Το ένα μέτωπο είναι φυσικά τα ελληνοτουρκικά. Η κυβέρνηση ξεκίνησε τελικά τον διάλογο για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία υπό τους χειρότερους οιωνούς. Την ώρα που τα μέλη της επιτροπής είχαν μόλις καθίσει στο τραπέζι, οι Τούρκοι εξαπέλυαν και πάλι το γνωστό κύμα παραβιάσεων. 

ΜΑΤ ξυλοκοπούν κατοίκους που αντιδρούν για τα κλειστά κέντρα στα νησιά

(Φιλογερμανοτουρκική) Κυβέρνηση εναντίον (Ελλήνων) κατοίκων στη Χίο για το μεταναστευτικό – Συγκρούσεις (Ελλήνων) πολιτών με τα ΜΑΤ

Μάχες σώμα με σώμα εκτυλίσσονται σε δύσβατα σημεία πάνω κοντά στο χώρο όπου πρόκειται να κατασκευαστεί η κλειστή δομή φιλοξενίας μεταναστών στη Χίο, καθώς τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με καπνογόνα και χημικά στους διαμαρτυρόμενους πολίτες.

Οι (Έλληνες) κάτοικοι στην προσπάθειά τους να κινηθούν προς την επίμαχη περιοχή βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών για να τους απωθήσουν, σύμφωνα με το astraparis.gr.