Παρά τα τεράστια λάθη των κυβερνήσεων μας, οι ευρωπαϊκές και οι διεθνείς συνθήκες που επικρατούν μας προσφέρουν μία ακόμη ευκαιρία που ίσως δεν την αξίζαμε. Εάν όμως δεν την εκμεταλλευθούμε, επιτρέποντας να συνεχιστεί η διχόνοια και να παραμείνει κυρίαρχο το ανίκανο και βρώμικο κομματικό πελατειακό κράτος που κατασκευάσαμε και που είναι το μοναδικό που μπόρεσε να επιβιώσει από τα μνημόνια συνεργαζόμενο με τους ξένους, τότε θα χάσουμε τα πάντα και δεν θα μας συγχωρήσουν ποτέ τα παιδιά μας για το αποτρόπαιο έγκλημα – για το ότι μία και μόνο γενιά κατάφερε να καταστρέψει και να υποδουλώσει στους Γερμανούς μία από τις πιο πλούσιες χώρες του πλανήτη, στη νούμερο ένα γεωπολιτική του θέση.
MOTD
Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.
Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας
Σάββατο 15 Ιουνίου 2019
Με την αγορά των S-400 η Τουρκία προσκαλεί την καταστροφή προειδοποιεί το Πεντάγωνο
Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Η Τουρκία προσκαλεί την καταστροφή με τη συνεργασία της με τη Ρωσία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου Έρικ Παχόν, εκφράζοντας τη μεγάλη ανησυχία των Ηνωμένων Πολιτειών από την απόφαση του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν να αγοράσει το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400.
Και τονίζει, μιλώντας στην τουρκική αντιερντογανική ιστοσελίδα Ahval ότι η Τουρκία προετοιμάζει το έδαφος για μία καταστροφή με αυτή την κοινοπραξία της με τη Ρωσία.
«Σύννεφα μαζεύονται στον ορίζοντα - Η Τουρκία αντιμετωπίζει δύσκολες επιλογές στην ανατολική Μεσόγειο»
Ο Ελληνοκύπριος υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρίπης ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα μια νέα συμφωνία που είχε συμφωνηθεί με μια κοινοπραξία τριών εταιρειών παραγωγής φυσικού αερίου - τη Shell, τη Noble Energy και την ισραηλινή εταιρεία Delek - που ονομάζεται επίσης Consortium Aphrodite.
Η προηγούμενη εκδοχή της συμφωνίας προέβλεπε την εξαγωγή και την πώληση περίπου 140 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου σε εργοστάσιο υγροποίησης στην Αίγυπτο, αλλά η κοινοπραξία ήταν δυσαρεστημένη επειδή βασίστηκε σε μια σταθερή μέθοδο κατανομής των εσόδων και στην υπόθεση ότι οι τιμές του πετρελαίου, οι οποίες συνδέονται έμμεσα με τις τιμές του φυσικού αερίου, θα κυμανθούν γύρω στα 70 δολάρια το βαρέλι.
Λέξεις κλειδιά :
Γαλλία,
Γεωπολιτικά,
Ενέργεια,
ΗΠΑ,
Ξένα Συμφέροντα,
Πλαίσιο,
Πρόβλημα,
Τουρκία
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)