MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Γ. Τράγκας: Lockdown και μετά 5ο μνημόνιο Βαριά σκιά διαφθοράς- 4 υπό παραίτηση στον ΕΟΤ για απευθείας αναθέσεις σε φίλους του Μητσοτάκη

Επιβεβαιώνομαι δυστυχώς για μία ακόμη φορά.

Ο ιός της φοβίας διαχύθηκε από μεγαλύτερη δολιότητα παρά από επικινδυνότητα, μέσα στα σπίτια όλων των Ελλήνων.

Το lockdown επιλέχθηκε ως σενάριο καταστρέφοντας την οικονομία και απορρυθμίζοντας πλήρως την αγορά, προκειμένου να οδηγηθεί εύκολα και χωρίς μαζικές αντιδράσεις η πατρίδα μας σε 5ο μνημόνιο.

Η γερμανική αποικία, η πατρίδα μας βγαίνει ολόκληρη στο σφυρί. Το έργο έχει αναλάβει ο πλέον γερμανόφιλος πρωθυπουργός του μνημονίου, ο πλέον δοσμένος ψυχή τε και σώματι στο Βερολίνο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όσα έλεγαν τις τελευταίες ημέρες για ενίσχυση των πολιτών και των επιχειρήσεων ήταν καθρεφτάκια και μπιχλιμπίδια που επεδείκνυαν στους αυτόχθονες ιθαγενείς.

Ο αναρχισμός ως πολιτική βούληση και τα σύγχρονα κράτη

Γράφει ο δρ Δημήτριος Γκίκας,
Διδάκτωρ Πολιτικής Φιλοσοφίας 

Εισαγωγή 

Η πολιτική ιδεολογία του αναρχισμού, παρότι πρακτικά δεν εξασφαλίζει πολυπληθή στήριξη, θεωρητικά «δοκιμάζει» τις αντοχές των συγχρόνων κρατών με την ευθεία αμφισβήτηση της εξουσίας τόσο αυτών, όσο και των οργάνων που το εκπροσωπούν, ενώ ασκεί ιδιαίτερη έλξη στους νέους, που όμως τις περισσότερες φορές αγνοούν τους μακροπρόθεσμους στόχους και επιδιώξεις του. Επιπλέον, διαφαίνεται μια προσπάθεια της συγκεκριμένης ιδεολογίας να «οικειοποιηθεί» από τη μια μεριά τόσο τη φυσική ροπή των νέων ανθρώπων προς την αμφισβήτηση και ανατρεπτική διάθεση, όσο και τη γενικότερη απογοήτευση των πολιτών από τις εγγενείς κρατικές αδυναμίες. 

Βυθίσατε το πλωτό γεωτρύπανο της Τουρκίας: Μόνη επιλογή στην παραβίαση της ελληνικής ΑΟΖ…

Το τουρκικό γεωτρύπανο Φατίχ. Photo via Twitter,
@fatih_donmez
Του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΡΥΩΤΗ
 
Κάποτε είπαμε ότι η Κύπρος βρίσκεται μακριά. Θα πούμε τώρα το ίδιο και για την Kρήτη; Η Κύπρος δέχτηκε βιασμό της ΑΟΖ της από την Τουρκία διότι, δυστυχώς, δεν μπορούσε να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα, αφού εξακολουθεί να μη διαθέτει ένα αξιόμαχο ναυτικό. 

Εάν η Τουρκία επιχειρήσει κάτι παρόμοιο με την Ελλάδα, δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ίδιο επιχείρημα, γιατί διαθέτουμε ένα ισχυρό ναυτικό, που είναι σε θέση να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση στις ελληνικές θάλασσες. 

Φρ. Φράγκος : Οι πολίτες με την αποτροπή, οι πολιτικοί με την συνδιαλλαγή

Για την διαχρονική απραξία του ελληνικού πολιτικού συστήματος και την συστηματική αποδόμηση της Ιστορίας των Ελλήνων από την ελίτ, έκανε λόγο σε μια συνέντευξη – «χείμαρρο» ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ και άλλοτε υπηρεσιακός Υπουργός Εθνικής Άμυνας , Φραγκούλης Φράγκος , στον 98.4 αναλύοντας όλες τις τελευταίες κινήσεις της Τουρκίας σε Θράκη- Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο .

Όπως είπε την ώρα που ο ελληνικός λαός θέλει στρατηγική ισχυρής αποτροπής που σημαίνει όχι μόνο διπλωματικές πρωτοβουλίες, αλλά συμμαχίες, φιλίες δεν υπάρχουν και ισχυρές ένοπλες δυνάμεις, την ίδια ώρα το πολιτικό σύστημα και η ελίτ της χώρας, που στην ουσία όλοι τους είναι 5 οικογένειες, είναι έτοιμες με φοβικό σύνδρομο να καθίσουν στο τραπέζι της συνδιαλλαγής επί δικών μας κυριαρχικών δικαιωμάτων που θέλει η Τουρκία και απλά ψάχνουν τρόπο για να το «σερβίρουν» στον ελληνικό λαό. 

Η νέα κυβερνητική απάτη των 32 δισ. ευρώ: Ένα «καραμπινάτο» Μνημόνιο προσπάθησαν να μας το «σερβίρουν» ως... επιχορήγηση

Η κυβέρνηση επιχειρεί να περάσει το αφήγημα πως τα 32 δισ. ευρώ που θα έρθουν από την ΕΕ θα είναι χωρίς όρους, δηλαδή χωρίς να συναφθεί νέο Μνημόνιο και ότι θα είναι μια... επιχορήγηση.

Απαντώντας στις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριακού Μητσοτάκη, του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, ότι τα 32 δισεκατομμύρια της ΕΕ θα είναι «χωρίς προϋποθέσεις και χωρίς όρους» και ότι θα «νεο-πλουτίσουμε», ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις δήλωσε για άλλη μία φορά πως όχι μόνο θα υπάρχουν «όροι & προϋποθέσεις» για την εκταμίευση τους αλλά θα απαιτηθούν και «μεταρρυθμίσεις» που στη γλώσσα της ΕΕ όλοι γνωρίζουμε ότι σημαίνει «μνημόνιο». 

Μάλιστα τα κεφάλαια θα δίνονται σε δόσεις αφού επιτευχθούν ορισμένοι «στόχοι», όπως ακριβώς δηλαδή στα μνημόνια, τα οποία είχαν τις περίφημες αξιολογήσεις!

Συνέντευξη Ν. Λυγερού: Covid-19, AOZ, Ενέργεια, Στρατηγική, Τουρισμός στον Σ. Πολύζο. TrtTv

Συνέντευξη Ν. Λυγερού: Covid-19, AOZ, Ενέργεια, Στρατηγική, Τουρισμός στον Σ. Πολύζο. TrtTv

2 Ιουνίου 2020

Με θέμα : Πανδημία, Virus, Φυσικό Αέριο, Ορυκτός Πλούτος, Εξελίξεις