MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Τραπεζίτες über alles

Όταν όλη η κοινωνία είναι γονατισμένη και η οικονομία κατεστραμμένη από τη νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα των μνημονίων, μόνο οι τραπεζίτες συνεχίζουν σαν να μη συνέβη τίποτα, αφού καταβρόχθισαν δισεκατομμύρια σε πακέτα στήριξης εις βάρος των μικρομεσαίων, των "τεμπέληδων" και του "διαβολικού" δημοσίου.

globinfo freexchange
 
Η τραπεζομιντιακή δικτατορία στην Ελλάδα συνεχίζεται. Ζει και βασιλεύει. Είναι αυτή που ακόμα (δυστυχώς) κατέχει την πραγματική εξουσία. Απόδειξη; Αυτό που επιβεβαιώνει η νέα μεγάλη έρευνα του thepressproject.gr και που λίγο πολύ όλοι υποπτευόμασταν. Μερικά αποσπαματα: 

Αναβρασμός στην κυβέρνηση … Διαγράφονται και οι γιατροί- βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που θα ψηφίσουν- Ακολουθούν και οι δικηγόροι

Μετά την απόφαση των μηχανικών έρχεται η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου – Πειθαρχικό έλεγχο για τα μέλη του που θα ψηφίσουν αποφάσισε και το Οικονομικό Επιμελητήριο

Μετά το ΤΕΕ, που αποφάσισε ουσιαστικά την διαγραφή των βουλευτών-μελών του, και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών απειλεί με διαγραφή όλους τους βουλευτές-γιατρούς που θα ψηφίσουν το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Ο.Υ.Α προς κυβέρνηση . Προειδοποιούμε , εάν ¨κτυπήσετε ¨ οικονομικά τον πυρήνα του κράτους θα ¨πέσετε ¨σε 100 ημέρες .

Τα σώματα ασφαλείας και οι ένοπλες δυνάμεις είναι από τα διαχρονικότερα θεμέλια του Ελληνικού κράτους …. κύριοι .

Ο πυρήνας αυτός είναι ο θεματοφύλακας της κοινωνίας , οι φύλακές της .

Όποιος θα πριονίζει τα θεμέλια του κράτους , απλά θα ¨πέφτει ¨, μέχρι να ¨έρθουν¨ αυτοί που θα σεβαστούν το 62% των Ελλήνων στο γνωστό δημοψήφισμα , που ενσυνείδητα φώναξαν , ΟΧΙ σε άλλη λιτότητα γνωρίζοντας τις συνέπειες .

Ρότσιλντ, Ροκφέλερ και Σόρος πίσω από τις διαδηλώσεις στα Σκόπια!

Ρωσικό δημοσίευμα, παρουσιάζει την πολιτική κρίση στα Σκόπια, ως παρέμβαση δυτικών οικονομικών παραγόντων επιβεβαιώνοντας πλήρως τις αποκαλύψεις μας!

Οι Ρότσιλντ και Ροκφέλερ βρίσκονται πίσω από τις διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης των Σκοπίων, όπως υποστηρίζει ο Ρώσος δημοσιογράφος Αντρέι Κορίμπκο στην εκπομπή του Σπούτνικ «Red Line», που μεταδίδεται σε όλον τον κόσμο.

Naomi Klein: Τα επωνύμια (Brands) αντεπιτίθενται...

Κάποιες εταιρείες με ηχηρά επωνυμία παρακολουθούσαν τα τεκταινόμενα από τα παρασκήνια, καθώς η Γουόλ Στριτ κήρυσσε το θάνατο του επωνυμίου. Πλάκα έχει, θα πρέπει να σκέφτονταν, εμείς δεν αισθανόμαστε νεκρές.

Όπως ακριβώς είχαν προβλέψει οι άνθρωποι του κόσμου των διαφημίσεων στην αρχή της ύφεσης, οι εταιρείες που κατάφεραν να βγουν σώες απ’ αυτήν την κατρακύλα ήταν εκείνες που επέλεξαν να πραγματοποιούν κάθε φορά όλο και υψηλότερες δαπάνες στο μάρκετινγκ πέραν της πραγματικής αξίας των προϊόντων: Nike, Apple, Body Shop, Calvin Clein, Disney, Levi’ s και η Starbucks.

Το φάντασμα του νεοφιλελευθερισμού

Πρόκειται για μία αρρώστια του καπιταλιστικού συστήματος που έχει εξελιχθεί σε μία θανατηφόρα επιδημία – ενώ η δύναμη του είναι το ότι προσποιείται πως δεν υπάρχει, κυριαρχώντας ως μία εξευγενισμένη κοινή λογική. 

Η λέξη «φιλελευθερισμός» χωρίς την προσθήκη «νέο» εφευρέθηκε αρχικά από αυτούς που αρνούνταν να αποδεχθούν την καταπίεση των βασιλέων και των λοιπών ηγεμόνων – διεκδικώντας εκείνες τις συνθήκες που θα τους έδιναν τη δυνατότητα να εξελίσσονται ελεύθερα, να μαθαίνουν ότι θέλουν, να συνεργάζονται με όποιον προτιμούν, να επιλέγουν την εργασία που τους ικανοποιεί, καθώς επίσης να ιδρύουν εταιρείες όπου και όποτε τους ταιριάζει. 

ΑΠΟΦΑΣΗ-ΠΡΟΚΛΗΣΗ την ώρα που σφαγιάζουν την κοινωνία! Εκατομμύρια ευρώ για άτοκα δάνεια (48 δόσεων) στους βουλευτές…

Γράφει ο Μαυρογιαλούρος. 

Αν νομίζατε ότι έχει αλλάξει κάτι έστω και τώρα σε σχέση με τους τριακόσιους της Βουλής, δυστυχώς κάνετε πολύ μεγάλο λάθος!

Την ώρα που ετοιμάζονται να περάσουν νέα καταστροφικά μέτρα για την ελληνική κοινωνία, να πάρουν από τον Έλληνα και το τελευταίο ευρώ που του έχει απομείνει, αν του έχει απομείνει, στην τσέπη, να του καταργήσουν τη σύνταξη και να του αυξήσουν φόρους, εισφορές και κάθε είδους επιβάρυνση, οι ίδιοι ψηφίζουν νέες προνομιακές ρυθμίσεις προς όφελός τους.

Σοκ και δέος στο Δημόσιο: Μειώσεις μισθών και μαζικές απολύσεις

ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ Σ. ΚΑΝΕΛΛΗ

Σοκ και δέος στο Δημόσιο, απαιτεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο το οποίο θα επιμείνει στην ποσοτικοποίηση των μέτρων του προληπτικού «πακέτου» των 3,6 δισ. ευρώ απαιτώντας νέο σκληρό «μνημόνιο» για τους δημοσίους υπαλλήλους. Περικοπές μισθών και συντάξεων, λουκέτο σε φορείς του δημοσίου και απολύσεις, ακόμη και 30 χιλιάδων υπαλλήλων με παράλληλο «πάγωμα» των προσλήψεων, περιλαμβάνει η «συνταγή» του Ταμείου. 

ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ Τσίπρας, Βούτσης, Φωτίου, Σπίρτζης, Φάμελλος, Φλαμπουράρης!!!

Προειδοποιεί με διαγραφές βουλευτών, που είναι μέλη του ΤΕΕ, το Τεχνικό Επιμελητήριο και φυσικά εξαίρεση δεν θα μπορούσε να είναι ούτε ο πρωθυπουργός. 

 
Με βάση απόφαση της διοικούσας επιτροπής, το ΤΕΕ καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο και καλεί τα μέλη – βουλευτές να μη το ψηφίσουν διότι διαφορετικά θα έρθουν αντιμέτωποι με κυρώσεις. Να σημειώσουμε ότι μέλος είναι και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Χρήστος Σπίρτζης. 

Το δημοσιογραφικό απεργιακό φιάσκο…

Η πραγματικότητα είναι σκληρή και εκδικείται εκείνους που την περιφρονούν.

Η πραγματικότητα αποκάλυψε, κατά τρόπο κραυγαλέο, την απεργιακή μελοδραματική αφέλεια των εργατοπατέρων του δημοσιογραφικού συνδικαλισμού: Ωρύονται μελοδραματικά εναντίον της κυβέρνησης και ΠΡΑΚΤΙΚΑ με την απεργία τους την στηρίζουν απροκάλυπτα…

«Η ιδέα ενός κράτους της ΕΕ, ένα όραμα … ήταν μια ψευδαίσθηση»

ΑΠΑΤΗ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ! ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ «ΗΓΕΤΕΣ» ΤΗΣ!!

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ παραδέχθηκε «η ιδέα ενός κράτους της ΕΕ, το όραμα … ήταν μια ψευδαίσθηση», ενώ ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker αναγνώρισε πως «έχουμε πάρα πολλούς Ευρωπαίους μερικής απασχόλησης όταν πρόκειται να δώσουν».