MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023

Οι Έλληνες οι πιο φτωχοί στην ΕΕ: Το 80% αδυνατεί να πληρώσει τους λογαριασμούς του!

Τι δείχνει η έρευνα του Ευρωβαρόμετρου
 
Σε άσχημη οικονομική κατάσταση βρίσκεται ένα μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων, λόγω των τεραστίων αυξήσεων που καταγράφονται τα τελευταία χρόνια, κυρίως λόγω των κυρώσεων στη Ρωσία και των lockdown. 
 
Η έρευνα του ευρωβαρόμετρου δείχνει ότι οκτώ από τους δέκα πολίτες δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους.
 
Σε ερώτηση σχετικά με το προσωπικό βιοτικό επίπεδο και την οικονομική δυνατότητα των Ελλήνων, το 87% πιστεύει ότι το βιοτικό επίπεδο θα υποβαθμιστεί τον επόμενο χρόνο, το 12% δεν αναμένει κάποια αλλαγή ή επίπτωση στο βιοτικό επίπεδο, ενώ το 1% θεωρεί ότι το βιοτικό επίπεδο έχει βελτιωθεί.
 

Οι μουσουλμάνοι θα λύσουν το δημογραφικό! – Μία εθνικά θανατηφόρα ιδεοληψία

Είναι κοινός τόπος ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει οξύ δημογραφικό πρόβλημα. Υπό το κράτος της ιδεοληψίας περί πολυπολιτισμικής κοινωνίας, κάποιες ελίτ στην Ελλάδα (και ευρύτερα στην Ευρώπη) θεωρούν ότι το δημογραφικό θα λυθεί με τη μετανάστευση. Κι όταν μιλάνε για μετανάστευση, αναφέρονται σ’ αυτή που συμβαίνει, δηλαδή την παράνομη κι ανεξέλεγκτη μετανάστευση μουσουλμάνων από την Ασία και την Αφρική.
 
Εγκλωβισμένοι στην ιδεοληψία περί πολυπολιτισμικής κοινωνίας, υποβαθμίζοντας ή και ισοπεδώνοντας την έννοια του έθνους, οι ίδιοι αυτοί κύκλοι, που κυριαρχούν στο ελληνικό πολιτικό σύστημα, δείχνουν να μην διδάσκονται τίποτα από την παταγώδη διάψευση των ομοϊδεατών τους στην Ευρώπη. Μεταπολεμικά, οι Ευρωπαίοι φιλελεύθεροι πίστευαν ακράδαντα ότι η ένταξη των Ασιατών και Αφρικανών μεταναστών από τις πρώην αποικίες τους στην παραγωγική διαδικασία θα οδηγούσε σύντομα όχι μόνο στην κοινωνική ενσωμάτωση, αλλά και στην αφομοίωσή τους με ευεργετικές επιπτώσεις στο δημογραφικό της Γηραιάς Ηπείρου.
 

Ο Economist και οι θριαμβολογούντες

To έγκυρο περιοδικό Economist, στο τελευταίο τεύχος του, κατατάσσει την Ελλάδα πρώτη, ανάμεσα σε 35 πλούσιες  χώρες. Μας αναγνωρίζει, συγκεκριμένα, τις καλύτερες οικονομικές επιδόσεις, σχετικά με πέντε χρηματοοικονομικούς δείκτες (Πληθωρισμό 3.4% μεταβολή), (εύρος πληθωρισμού -13.3% ), (ΑΕΠ 1.2% μεταβολή), (Απασχόληση (1.1% μεταβολή), (Χρηματιστηριακή αξία της αγοράς (43.8% μεταβολή).
  • Της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη   
Να σημειώσω  καταρχήν, ότι είναι ευχάριστο, το ότι ο Economist ασχολείται με την Ελλάδα με θετικά, αυτή τη φορά σχόλια, σε αντίθεση με προηγούμενα, συχνά, ειρωνικού χαρακτήρα (όπως ο Πρωθυπουργός που εμφανιζόταν ως  ο καλύτερος μαθητής της ΕΕ).