MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 26 Ιουνίου 2021

Γιώργος Τάτσιος και 12 σύλλογοι των Σερρών: Πρόεδρε είσαι ανεπιθύμητη. Ιδού οι λόγοι

( John.k - Το καλύτερο που έχει να κάνει η κ. Σακελλαροπούλου, … είναι να αφήσει τα προεδριλίκια στην Ελλάδα , και να γυρίσει στην πατρίδα της. Γιατί όπως όλα δείχνουν δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Ελλήνων... άλλα άλλων χωρών.  )
 
Γιώργος Τάτσιος και 12 σύλλογοι των Σερρών: Πρόεδρε είσαι ανεπιθύμητη. Ιδού οι λόγοι 12 Σερραϊκοί σύλλογοι θεωρούν ανεπιθύμητη την Πρόεδρο της Δημοκρατίας (ΠτΔ) Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Ο Γεώργιος Τάτσιος είναι πρώην Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ελλάδος (ΠΟΠΣΜ). Υπήρξε ο άνθρωπος - ψυχή των διοργανώσεων όλων των γιγαντιαίων συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία.
 

Η Ιστορία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο πεδίο Γεωπολιτικών Επιδιώξεων του 21ο Αιώνα

Οι «Αντιθέσεις» ανοίγουν μια μεγάλη συζήτηση , Ιστορικού- Γεωπολιτικού και Στρατηγικού βάθους με αφορμή την επέτειο από τα 80 χρόνια της έναρξης της περίφημης επιχείρησης «Μπαρμπαρόσα» , την εισβολή δηλαδή της Ναζιστικής Γερμανίας στην Σοβιετική Ένωση στις 22 Ιουνίου του 1941 και την έναρξη του «Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου» που συνέθεσε την μεγαλύτερη χερσαία πολεμική αναμέτρηση όλων των εποχών. Οι προεκτάσεις στα πριν – κατά και μετά της σημαντικότερης και φονικότερης πολεμικής αναμέτρησης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, που λαθόρισε και την αρχή του τέλους και την συντριβή του Φασισμού στην Ευρώπη αλλά που καθόρισε επί της ουσίας , την μεγάλη και τις μικρές εικόνες του μεταπολεμικού κόσμου και των γεωπολιτικών του τοποθετήσεων , μέχρι το σήμερα της νέας παγκόσμιας γεωπολιτικής και στρατηγικής αναδιάταξης .


Κων. Γρίβας: Έπρεπε να αναγνωρίσουμε τα Σκόπια με το όνομα Κεντροβαλκανική Δημοκρατία

Ο καθηγητής Κωνσταντίνος Γρίβας στην εκπομπή "ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ" 23-06-2021 (Απόσπασμα εκπομπής).


Ο καθηγητής επισήμανε ότι: "Πρέπει να γίνει κατανοητό πως η συμφωνία των Πρεσπών είναι μία πολύ επικίνδυνη συμφωνία, δεν είναι απλώς κακή, είναι τραγικά επικίνδυνη και συνεχίζει την αποδόμηση της Ελληνικής γεωπολιτικής και ιστορικής ταυτότητας. Πίσω από τα Σκόπια υπάρχουν δυνάμεις που επιδιώκουν το κακό της Ελλάδος. Αυτό το μύθευμα του τύπου συμφωνίες που έχουν γίνει δεν ανατρέπονται, είναι πολύ απλά μία παρανοϊκή ανάγνωση ιστορίας. Άμα γίνεται αυτό το πράγμα δεν θα υπήρχε ιστορική εξέλιξη."

Συνέντευξη Ν. Λυγερού : "Η Τουρκία ηττήθηκε στην υπόθεση του Μνημονίου με τη Λιβύη- Οι Άραβες δεν ξεχνούν..."

Συνέντευξη Ν. Λυγερού : "Η Τουρκία ηττήθηκε στην υπόθεση του Μνημονίου με τη Λιβύη- Οι Άραβες δεν ξεχνούν..."

25 Ιούν 2021

Με θέμα : Γεωπολιτικά, Εξελίξεις, Τουρκία