MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

Αλγόριθμος «παγίδα» στο ρεύμα

Νέο δαιδαλώδη τρόπο υπολογισμού των χρεώσεων με δυσνόητους συντελεστές προωθεί η κυβέρνηση ● Μετά τα μπλε, πράσινα και πορτοκαλί τιμολόγια προστίθεται και ένα κίτρινο για όσους δεν απαντήσουν στα ειδοποιητήρια των εταιρειών ● Η Ευρ. Επιτροπή απειλεί με παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα προβλήματα στην αγορά ηλεκτρισμού.
 
Bαθαίνει ο λάκκος με τις... ρήτρες αναπροσαρμογής που περιμένει εκατομμύρια καταναλωτές ηλεκτρισμού το 2024. Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) ετοιμάζεται να θεσπίσει ακόμη ένα τιμολόγιο όπου η τελική τιμή θα προκύπτει από έναν ακόμη πιο περίπλοκο μαθηματικό τύπο σε σχέση με τη ρήτρα που ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια, προκαλώντας σύγχυση, αδιαφάνεια και κρυφές χρεώσεις.
 

Συνεχίζεται η υποκρισία της Ευρώπης – Αγοράζει ρωσικό LNG, με τη βοήθεια της Ελλάδας και της Τουρκίας

Οι περιστάσεις ωθούν την Ευρώπη σε μια δύσκολη απόφαση 
 
Η ΕΕ παραμένει ο μεγαλύτερος καταναλωτής ρωσικού υγροποιημένου φυσικού αερίου. 
 
Μόνο η κατεύθυνση έχει αλλάξει - από βορρά προς νότο. 
 
Ταυτόχρονα, ορισμένα κράτη αρνήθηκαν τις προμήθειες, αλλά στο πλαίσιο της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή και του κλεισίματος του αγωγού φυσικού αερίου Balticconnector της Φινλανδίας, ενδέχεται να αλλάξουν γνώμη, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Παροξυσμός στην Τουρκία κατά του Ισραήλ – Ακραία ρητορική Ερντογάν

Η κυβέρνηση της Τουρκίας κήρυξε χθες Τετάρτη τριήμερο εθνικό πένθος για τους Παλαιστίνιους που σκοτώθηκαν στο νοσοκομείο Al Ahri της Γάζας. H ρητορική του προέδρου Ερντογάν, με αναφορές σε γενοκτονία, πυροδότησε ντόμινο πολιτικών δηλώσεων κατά του Ισραήλ και ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, Ντεβλέτ Μπαχτσελί εξαπέλυσε τα πυρά του κατά των Ισραηλινών, επικαλούμενος μάλιστα το οθωμανικό παρελθόν της Ιερουσαλήμ. Έβαλλε και κατά των ΗΠΑ για την αποστολή αεροπλανοφόρων στην Ανατολική Μεσόγειο, χαρακτηρίζοντας την κίνηση αυτή μεγάλη απειλή.