MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023

Γιώργος Φίλης, Οργανωμένο σχέδιο Εμπρησμών. Υπάρχουν θέματα εθνικής ασφάλειας

Υπάρχουν οικονομικά συμφέροντα και υπάρχουν και θέματα εθνικής ασφάλειας πίσω από τις πυρκαγιές που βλέπουμε τις τελευταίες μέρες στην Ελλάδα δηλώνει ο Καθηγητής Γεωπολιτικής, Κύριος Γιώργος Φίλης.


Είναι σαφές ότι πλέον η συζήτηση στην Ελλάδα είναι ξεκάθαρη και κάθε μέρα κρατικοί αξιωματούχοι μιλούν για εμπρησμούς σε πολλά μέτωπα. Με χθεσινές του δηλώσεις, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κύριος Κώστας Αγοραστός  ζήτησε να τιμωρηθούν οι εμπρηστές μιλώντας ανοιχτά για εμπρησμό για τη φωτιά που καίει στον Βόλο (δελτίο ειδήσεων του Open)

Δυτικοί ειδικοί προσπαθούν να δικαιολογήσουν την αποτυχία της ουκρανικής αντεπίθεσης

Αντιμέτωποι με την αποτυχία της υπερεκτιμημένης ουκρανικής «αντεπίθεσης», οι δυτικοί αναλυτές προσπαθούν να βρουν δικαιολογίες για τον εξευτελισμό των νεοναζιστικών δυνάμεων. Κατά τη γνώμη ενός ερευνητή που συνδέεται με το Royal United Services Institute, η γραφειοκρατία των κρατών του ΝΑΤΟ έβλαψε τις ουκρανικές κινήσεις, εμποδίζοντας την αντεπίθεση να επιτύχει τους επιθυμητούς στόχους. Στην πραγματικότητα, αυτές οι εκτιμήσεις μοιάζουν με απλές προσπάθειες να παραλειφθεί η προφανής αλήθεια πως το Κίεβο έχει καταρρεύσει στρατιωτικά και δεν μπορεί να ξεκινήσει σημαντικούς ελιγμούς.
 

Γιατί η Γερμανία είναι ο μεγάλος χαμένος του πολέμου στην Ουκρανία-Λεωνίδας Βατικιώτης

Γράφει ο
 
Επιστροφή στο παρελθόν του πολιτικού στιγματισμού και της περιθωριοποίησης, της οικονομικής φτωχοποίησης και της κοινωνικής πόλωσης προκαλεί στην Γερμανία η βαθύτερη ανάμειξή της στον πόλεμο της Ουκρανίας.
 
Η μετάλλαξη της Γερμανίας άρχισε πριν 30 χρόνια, με την ενσωμάτωση της Ανατολικής στην Δυτική Γερμανία. Η ενοποιημένη, «βαθιά Γερμανία» έδειξε τα δόντια της στον έξω κόσμο με αφορμή την διάσπαση της Γιουγκοσλαβίας το 1999 και την κρίση χρέους του 2010-12 κι εντός της χώρας όταν υιοθέτησε την αντεργατική ατζέντα Χαρτζ 4 επί Σρέντερ που κατεδάφισε το μοναδικό επίτευγμα της ιστορίας της για το οποίο μπορούσε να υπερηφανεύεται: το κράτος πρόνοιας που διέθετε. Τώρα, η ενεργή εμπλοκή της Γερμανίας στον πόλεμο της Ουκρανίας αναμορφώνει εκ νέου τόσο το εσωτερικό τοπίο όσο και τις σχέσεις της με τον έξω κόσμο· εντός κι εκτός Ευρώπης. Η συρρίκνωσή της δε, οδηγεί σε παρακμή όλη την Ευρώπη καθώς από ατμομηχανή, η Γερμανία εξελίσσεται σε βαρίδι ασήκωτο για όλη την ήπειρο.